Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno TP-LINK WR542G - problém s uploudem přes ftp

Dobrý den, mám tento problém: při uploudování většího množství malých souborů (např. galerie JAlbum) po chvíli přenosu dojde k jeho zamrznutí. Jednotlivé soubory (i větší) projdou bez problémů. Je lhostejné, jestli použiji přímo klienta JAlba nebo třeba FileZilu apod. Podle rady z webhostingu problém způsobují některé routery. Pokusně jsem tedy připojil PC přímo bez routeru a problém zmizel. Zakopaný pes je tedy v routeru. Máte s tím někdo nějakou zkušenost nebo znáte řešení?
Router byl vyměněn po poslední velké bouřce, kdy došlo k poškození zařízení poskytovatele i mého původního routeru - ten tímhle neduhem netrpěl.
Děkuji, Medvěd

Předmět Autor Datum
Pokial je 542 postavene na rovnakom chipsete ako blackboxy tak je to znamy jav vyfloodovania routra…
fleg 01.08.2011 13:48
fleg
málo "slotů" na TCP conntrack. Pokud to router neumí nastavit, je ještě alternativa modiifikace Win…
touchwood 01.08.2011 13:55
touchwood
2 fleg, touchwood: Pánové, velice děuji za rychlou reakci a "rozkrytí" problému. Teď jde o to, co má…
Medvěs 01.08.2011 14:40
Medvěs
ono to je tak: vše závisí na výkonu (CPU+RAM) toho routeru, protože každé nevýšení počtu spojení "st…
touchwood 01.08.2011 15:06
touchwood
proč se, proboha, něco takového tedy vyrábí je to letitý krám (vidíš že je bez "n"-kové wifi), vzal…
lední brtník 01.08.2011 15:14
lední brtník
TW ti to v podstate vysvetlil, ale mozno prilis zlozito. Pointa je, ze na to naco chces vykon tvojho…
fleg 01.08.2011 15:22
fleg
2 all: Velice děkuji za vysvětlení a zařídím se podle vašich rad. btw: nekupuji levné věci, tento ro… poslední
Medvěs 01.08.2011 16:07
Medvěs

Pokial je 542 postavene na rovnakom chipsete ako blackboxy tak je to znamy jav vyfloodovania routra malymi subormi. V podstate jedna z veci preco som v minulosti presiel z predaja blackboxov na TP-LINKy. Samozrejme u mna sa TP-LINK zacina od cisla 741, vsetko nizsie je odpad prave kvoli takymto "ficurkam".

málo "slotů" na TCP conntrack.

Pokud to router neumí nastavit, je ještě alternativa modiifikace Windows, aby ukončovaly TCP spojení rychleji, ale to je "vyšší dívčí" a nedoporučuju to nikomu dělat bez znalostí. Navíc je velká pravděpodobnost, že router na to bude tzv. "házet bobek" a bude si držet vlastní timeouty.

edit: já osobně bych pořídil něco trochu rozumného, např. WR1043ND (a vybavil to DD-WRT :-)).

2 fleg, touchwood:
Pánové, velice děuji za rychlou reakci a "rozkrytí" problému. Teď jde o to, co mám udělat dál? Asi není problém zahodit stávající router (i když je otázka, proč se, proboha, něco takového tedy vyrábí a bez upozornění prodává, ale to nevyřešíme) a koupit jiný.
Něco jste mi už naznačili ve svých odpovědích, přesto: je možno očekávat, že u vámi jmenovaných řad a typů se tento problém nevyskytuje? A je to možné někde vyčít u prodejců v dokumentaci výrobku? Omlouvám se za naivní otázky, ale zrovna v tomhle jsem možná tak "poučený laik".
Stále přendavat kabely a přepisovat adresy v připojení se mi fakt nechce.
Jo - nastavení počtu slotů na TCP conntrack se mi v nastavení routeru nepodařilo najít...
Potřebuji mít zasíťované tři PC, jedno MM centrum a bezdrátově telefon.
Děkuji, Medvěd

ono to je tak: vše závisí na výkonu (CPU+RAM) toho routeru, protože každé nevýšení počtu spojení "stojí" jednak RAM a jednak nějaký výkon CPU. No a tyhle levné krabičky poslouží skvěle na "takové to domácí webování", ale už je to horší pro P2P nebo nějaké náročnější aplikace. Navíc hodnota conntrack se defaultně "vypočítává" právě z výkonu CPU a velikosti RAM.

Z toho důvodu doporučuju router uvedený výše (dobrý CPU a dost RAM) a kombinovat jej s DD-WRT, protože to je systém, který lze značně modifikovat a zároveň je velmi spolehlivý. Bližší info o velikosti conntrack (a důsledcích):

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Router_Slowdo wn

proč se, proboha, něco takového tedy vyrábí

je to letitý krám (vidíš že je bez "n"-kové wifi), vzal jsi asi to co bylo v krámě nejlevnější. předpokládám že výrobce to má na webu už v archívu.

nový chipset má už zmíněný wr741, až na to že současné provedení je trochu divné.
a jestli máš potřebu propojovat domácí pc vysoce svištivou sítí, musel bys sáhnout po něčem s gigabitovou lan, wr1043 už tu byl zmiňován.

TW ti to v podstate vysvetlil, ale mozno prilis zlozito.
Pointa je, ze na to naco chces vykon tvojho routera (procesor+ram) nepostacuje. Co si myslis preco jeden router stoji 15 eur a druhy 30, ked su to na prvy pohlad tie iste krabicky?
Tebe uplne staci kupit si 741(3)ND, tie uz v pohode zvladaju synchronizavanie pc a naska cez wifi a nezamrzaju pritom. Navyse ak do routra ide nahrat bezproblemovo alternativny fw (napr toto dd-wrt) ziskas dalsie moznosti nastavenia oproti tovarenskym fw a nezriedka aj vyssiu stabilitu.
Samozrejme kupou 1043 nic nepokazis, ale ak by si chcel poradit odo mna tak zober rovno nejaky routerboard s Mikrotikom, sice to nenastavi clovek bez znalosti sietovania, ale na druhej strane ziskas profesionalne riesenie za par korun.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru