Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TP-Link TL-WR841ND a QSS - otázka na (nejspíš) Brtníka

Ave. Upgradoval jsem wifi router ze 741-ky na výše uvedený z důvodu použití externí antény. Možná mě budete mít za blba, ale nemohli byste mi srozumitelně vysvětlit, ke kterému čortu slouží tlačítko QSS na "ksichtu" krabičky? Něco jsem si o tom i nagůglil, ale moc moudrý z toho nejsem (a nejsem síťař). Omlouvám se za nejspíš stupidní dotaz, ale nechci zemřít nepoučen...

Předmět Autor Datum
Ziadna otazka nie je stupidna okrem tych, ktore su;o). Neviem, co si na tom konkretne nepochopil, al…
fleg 24.09.2010 12:59
fleg
Aha. Takže prakticky ku hovnu (myslel jsem si to už po přečtení několika vygůglených statí, nicméně…
mif 24.09.2010 13:07
mif
Také děkuji. Tak nějak jsem dospěl k možnostem ,které jsi zde popisoval, leč, unikal mi pravý smysl… poslední
Matt Dylon 24.09.2010 18:17
Matt Dylon
Nejsem sice Brtník, ale tohle by nepomohlo? showfaq.asp
jirka44 24.09.2010 13:03
jirka44
Viz má odpověď Flegovi. Taky dík za zájem. :beer:
mif 24.09.2010 13:08
mif
brtníci jsou nějak divně choří :( a chrápou tuším že více výrobců má takové vyfičurené tlačítko pro…
lední brtník 24.09.2010 14:00
lední brtník
trochu mi vrtá plyšovou hlavou, proč kvůli externí anténě měnit wr741 za wr841 741 má pevné antény…
mif 24.09.2010 15:19
mif
můj 741 má anténku na konektor. vypadá to že tplinci nenápadně rozlišují provedení s rsma písmeny "n…
lední brtník 24.09.2010 16:17
lední brtník
Jj.
mif 24.09.2010 16:42
mif

Ziadna otazka nie je stupidna okrem tych, ktore su;o).
Neviem, co si na tom konkretne nepochopil, ale jednoducho povedana je to utilitka pre blbcov co nic nevedia a z mojho pohladu prinasa trt a je uplne zbytocna.
Takze zmacnkes to uzasne tlacitko na routri, na klientovi (bezdrotovom) spustits qss utilitu, dostanes vygenerovany pin a mas siforvane spojenie s AP. Cize to iste ako keby si siel do routra, nastavil WPA, heslo a u nb by si spravil to iste. Len tu musis jak pako cakat 2min kym sa QSS na rutri aktivuje, len ta to zbytocne zdrzi.
Druha moznost je pridat zariadenie priamo na routri, dostanes pin, to zadas pri aktivacii qss na klientovi a zase mas sifrovane WPA spojenie.
Tretia moznost...ale skoda popisovat, proste je to chujovina a maju to aj ini vyrobcovia a fakt netusim naco to bolo cele vyvinute. Vlastne napada ma dovod, ak nechces niekomu prezradit wpa heslo tak len jeho zariadenie pridas ako device na routri a pridelis mu len pin. Pre domace pouzitie absolutna blbost.

Aha. Takže prakticky ku hovnu (myslel jsem si to už po přečtení několika vygůglených statí, nicméně jsem chtěl potvrzení zdejších guru :-)). Router a šifrování si nastavit umím, tato "fíčurka" je tedy pro méně rozumem poznamenané tvory. Dík za odpověď :beer:.

brtníci jsou nějak divně choří :( a chrápou

tuším že více výrobců má takové vyfičurené tlačítko pro automatické nastavení - jak psal fleq: buď se ty krámy domluví po stisku tlačítek (trochu obdoba spárování bezdrátových myší/klávesnic), nebo jde cizí zařizení přidat právě přes pin.
ono i první nastavení routeru se dělá tak, že se připojím kabelem k routeru, vlezu do rozhraní a nastavuju - pak se teprv můžu připojit přes wifi. nebo jsou krámy s mizerným ovládáním a wifi připojením (mobil, tiskárna), kde to může zjednodušit připojení. tak vymysleli tento "Wi-Fi Quick Secure Setup".
já mám rád statické nastavení podle sebe, snad bych si ani netroufal něco takového zmáčknout, jistě by moje předvolby šly do kopru.

OT: trochu mi vrtá plyšovou hlavou, proč kvůli externí anténě měnit wr741 za wr841 - vždyť 741 má rsma konektor? má rychlejší wifi, to jo - takže jsi dával 2x externí delší tyčky?

jinak žádný síťař nejsem, počer routerů do kterých jsem vrtal nebude o moc víc než počet drápů na jedné tlapě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru