Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV TUNER x satelit

Mam v PC TV tuner hybrid (analog i digital) - napojeno na klasickou antenu z rozbočky k televizi. Nyni chceme televizní antenu na střeše zrušit a pořidit satelit. Pojede mi tuner bez dalšího přijímače? Půjde tam naladit jiný program než bude nastaven v televizi? Nevím si rady a v prodejně mi cpou další PC kartu - satelitní. Je to potřeba? :-/ Díky - jsem amatér, nezvládám :-(

Předmět Autor Datum
Signál, který chytáte na kartě teď, je DVB-T, a pro příjem satelitu budete potřebova tuner DVB-S, ta…
Kachlík 19.01.2010 10:29
Kachlík
Pojede mi tuner bez dalšího přijímačeAk máš na mysli tvoj TV tuner v PC, tak pojede. Co na ňom nalad… poslední
Joseph 19.01.2010 12:40
Joseph

Signál, který chytáte na kartě teď, je DVB-T, a pro příjem satelitu budete potřebova tuner DVB-S, takže opravdu nejjednodušší bude ta sat karta.
Druhá možnost je, že přivedete na analog vstup stávající karty signál ze satelitního přijímače, ale budete se koukat jenom na to, co zrovna bude přepnuté na tom satelitním přijímači.

A ještě k té satelitní kartě - také je třeba, aby konvertor u paraboly měl výstup ke každému tuneru (přijímači) zvlášť, jinak to taky nebude fungovat.

Pojede mi tuner bez dalšího přijímačeAk máš na mysli tvoj TV tuner v PC, tak pojede. Co na ňom naladíš bez antény na střeše ? Zkus a uvidíš. Inak prečo ju rušiť ? Nejako prekáža ? Ak nie tak nech zostane. Platiť za ňu netreba a starať sa o ňu tiež nie, bez údržby vydrží 20 rokov.

Ak chceš v PC programy zo satelitu tak je nutný Satelitný tuner pre PC a samozrejne riešenie ako digitalny signal aj dekodovať, o tie volné zaujem mať asi nebudeš. Zakúpiť dalšiu dekodovaciu kartu okrem tej co bude v Sat. prímači u televizie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru