Avatar uživatele
Tynu_li

Co musi obsahovat vyjadreni k zalobe, se kterou souhlasim?

V usneseni se pise, ze pokud se do 30 dnu nevyjadrim, soud to automaticky bere jako me uznani (jedna se o dluh). Dostane se tedy ke mne platebni prikaz, i kdyz ted soudu zadne vyjadreni neposlu? Dekuji!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2223 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Odpoveď byla označena jako užitečná

To přece nikdo neví.

Jestli je známa Vaše doručovací adresa,
měl byste příkaz obdržet.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Tynu_li Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
orestez

Víte, proč to nikdo neví? Proč souhlasíte? Vy jste tam ani nebyl. Je opravdu tak těžké lidsky vysvětlit co se stalo a kde to začalo, proč se to tak stalo? Druhotná platební neschopnost, ztráta zaměstnání, pozdní platba, vrácení příkazu z banky, nebo přišla nemoc. Je to těžké, nějaké vyjádření a doložení pokusu o platbu? Vy s námi nekomunikujete, jen strohá otázka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

TAK SUPER, DALŠÍ OTÁZKA, KTERÁ JE PO DVOU DNECH UZAMČENA......
Možná jsem něco pochopil špatně já, ale myslím, že otázka směřuje jinam než odpovědi. Možná si to špantě vykládám..... Předpokládám, že tazatel není zběhlý v právu a ptá se laicky. Hovoří, že v usnesení se píše, že pokud se nevyjádří do třiceti dnů bere se to za uznání dluhu. V čem myslíte, že to četl? Já bych tipoval na platební rozkaz od soudu. Jaký jiný dokument by mohl stanovit, že „jste se dopustil“, a to bez Vašeho vyjádření ..... myslím, že jen platební rozkaz. Proto je to také jeden z mála dokumentů a postupů, který musí být doručen žalovaným a fikci doručení zde nelze použít. A otázka asi zněla k tomu jestli tazatele budou informovat dalším lejstrem, že má zaplatit XY na účet XY do… Ne, nic dalšího už přijít nemusí. Pokud nepodáte odpor platební rozkaz získá účinky pravomocného rozsudku.

před 2220 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek