Avatar uživatele
bleskosvodos

Co musí babička udělat,když potřebuje dostat plnou moc od dědy na všechny právní úkony?

Děda je ležák,potřebuje 24 hodin denně péči.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 3672 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hamon

Je možné udělit generální plnou moc, která opravňuje zmocněnce jednat jménem zmocnitele ve všech právních úkonech, které se zmocnitele týkají. Bude potřeba úředně ověřený podpis (obecní úřad). Přesto, že jsou manželé, jeden nikdy neví, co se může stát, tak je lepší dávat plnou moc časově omezenou a/nebo ke konkrétním úkonům.
Mimochodem, děda může podle občanského zákoníku už jen v očekávání možné nezpůsobilostI právně jednat projevit vůli, aby eho náležitosti byly spravovány určitým způsobem nebo aby se určitá osoba stala jeho opatrovníkem. Viz § 38 a následující občanského zákoníku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nechat si od něho napsat plnou moc. Nepůjde to však udělat na všechny právní úkony, pokud nebyl zbaven svépravnosti. Bude si muset nechat napsat plnou moc vždy na konkrétní úkon.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

Pokud myslíte slovem „na všechny právní úkony“, opravdu na všechny, tak to musíte mít pověření od soudu. Ale vy asi nepotřebujete na všechny možné případy.
Proto někdy budete potřebovat jen obyčejný kus papíru, který si napíšete a podepíšete sam(a), jindy s ověřeným podpisem…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek