Avatar uživatele
Jose1f

Co musí udělat cizinec, aby mohl slušně žít v Čechách?

Mám na mysli konkrétní případ. Do Prahy přijela ze Slovenska „dobývat svět“ mladá, hezká a zdravá Romka. Její plány se ale hatí. Nemá totiž „správný“ občanský průkaz, nemá zdravotní pojištění a nemůže najít práci. Živí se příležitostně, jak se dá, přespává příležitostně, kde se dá. Postupně ztrácí iluze, se kterými přijela, mládí, zdraví i krásu. Vrátit se nechce, protože „tam“ je to ještě horší.

Umíte se vžít do podobné situace? Co byste jí poradili? Jak byste se zachovali vy v podobné situaci?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Illines před 4166 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
badisko

obcanka je ji na ho**o misi mit pas …pojisteni ji bezi i unas …je v EU..muze si to je fuk proc teda jela do sveta a nic si o tom nezjistila ?…jsem o velkej kus dal a kdyby tady nebyla jina architektura ..lide a priroda a jazyk …tak si myslim ze jsem v CR.ono to v EU podle pravnich stranek vypada vsude velice podobne …takze ja si musel nejdrive ..zaridit pracovni povoleni (to je zaklad)…bydleni ..praci ..atd…nic natom neni …proc to resis …ona asi to mlada Romka jak ji rikas ani moc delat nece ..co?..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Dodržovat zákony !
Doplňuji:
Ano,dokáži se vžít,ale stále platí:dodržovat zákony a to oboustranné!

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

To je utopie. Cikán se u nás nikdy nemůže mít špatně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zzzzz

Já bych taky Romku nezaměstnala. To si musí vyřešit romove sami mezi sebou, mají na to ty své krále, tak ať se na ně obrací. Je pravda, že je lidé nemají rádi, ale to proto, že se jich bojí. Neustále se jim ustupuje a pomáhá a nic pozitivního to nepřináší. To že je nemáme rádi, vyplynulo z dlouholetých zkušeností. Ať se ta vaše Romka obrátí na nějakého romského zaměstnavatele, třeba ji zaměstná on. A mimochodem, jaké má vzdělání?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Illines

Ze Slovenska to nemela tak daleko,aby si sehnala ci se informovala,co nutneho potrebuje pro CR.A zas to nema tak daleko domu aby si to jela opatrit.Spis to vidim jinak-zlatokopka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

„Dobývať svet“ môže rovnako ako to množstvo slovenských občanov žijúcich a pracujúcich v Českej republike. Dôležité je, aby sa pred vycestovaním dopredu informovala na Ambasáde ČR, prípadne u Cizinecké polície ČR.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek