Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Takt CPU = stráta komponentů

Dobrý den. Mám doma PC a po neuspokojivém výkonu jsme se rozhodl pro taktovaní procesoru. Přetaktoval jsme ho o 500MHz. Je to procesor Intel Pentium 4 2,8GHz ( po taktu - 3,3 GHz). Před tím šlo všebez problémů, poté mi nejde DVD Rom a zvuk občas jde občas ne (šum). Když to dám na původní hodnoty tak je zase vše v pořádku. V čem je problém, popř. jak jej napravit? Takt velice pomohl. Děkuji za rady.

Dr. Josef Novák

Předmět Autor Datum
Jakou máš základní desku? Jak jsi přetaktování v biosu nastavil? Zřejmě jsi přetaktoval i sběrnici P…
host 05.05.2011 18:16
host
Deska: Asus P5GPL-X Taktoval jsem tak, že jsem dal manuální nastavení a zadal z čísla 200 na 230. Pa…
Josef Novák 05.05.2011 18:22
Josef Novák
Musis v BIOSe povolit PCI lock, aby nepretaktovaval PCI zbernicu. Zavisi od dosky, vid navod k doske… poslední
MM.. 05.05.2011 19:52
MM..

Musis v BIOSe povolit PCI lock, aby nepretaktovaval PCI zbernicu. Zavisi od dosky, vid navod k doske ci tam to nastavenie ma a jak sa to nazyva (moze to byt aj nastavenie delicky pre PCI to potom treba prepocitat a prenastavit)
Moze byt aj ze proste tak vysoke FSB ten CPU nezvlada a nastavaju chyby prenosu cez FSB, musis to skusat s nizsimi hodnotami ze kedy to este funguje.
A dobre je prenastavit aj delicku pre RAM clock tak aby mala RAM nizsiu frekvenciu ptz tym pretacas asi aj RAM (zavisi od dosky).

P.S. dobre je skusit si pozret frekvencie zbernic napr. v everest home by nieco mohlo byt, alebo v CPU-Z mozno budu uvedene aj dalsie frekvencie neviem zhlavy, apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru