Avatar uživatele
Kelt

Taky se vám v určité době líbí jedni autoři, filmy a za několik let vám to nic neříká?

Nevím, zda je to obecné, ale například před takovými 15 – 25 lety jsem četl vše od Miroslava Švandrlíka, půjčoval si knihy z knihovny, a musel je rychle číst, abych je do termínu vrátil. Dnes jsou tyto knihy volně v biblioboxu, tak jsem si je vzal, že si je přečtu a nějak se mi nechce do toho. A přitom se mi jeho humor i povídky líbily. Možná stárnu, možná mám jiný vkus, názor, možná, že to, o čem psal není tak aktuální, zajímavé nebo nevím co. Tak bych mohl rozebírat podobně některé filmy a pod. Je to u vás podobné? Děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2135 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Některou knihu mohu číst stále, stejně tak zhlédnout poněkolikáté stejný film,.Mnohé scény si připomenu, vidím je jinak, všímám si víc detailů atd.

K jiným knihám se už nevracím, stejně k filmům. Kyž se objevily Troškovy filmy, zhlédla jsem je, ale i když se pravidelně opakuji, už je nesleduji.

Někdy opravdu stačí jednou, a dost. S věkem se mění pohled na skutečnost, třeba to, co člověk zažil vidí jinak, má rozdílné představy o skutčnosti, třeba i styl autora už tolik nevyhovuje, jazyk, zřejmě záleží i na naládě atd.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Já to tak nemám, mám své oblíbené stálice.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Ano. Člověk se vyvíjí a mění názory.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek