Avatar uživatele
Anikitos

Taky upadáte do nostalgie, když sledujete nějaké starší seriály?

Když se znova podíváte na nějaké komediální seriály z devatesátek typu Krok za krokem nebo Chůva k pohledání atd a začnete vzpomínat na ty časy, když jste se na to prvně dívali (a dojde Vám žě už jste fakt staří -_-). :'D

https://www.y­outube.com/wat­ch?v=Pv1WfG3bFO0

Další seriály z 90.: Čarodějky, Přátelé, Sabrina, Buffy, Herkules a Xena,.. :)
A nebo filmy jako Jurský park, Dračí Srdce, Zorro…

Jaký byl Váš oblíbený serál nebo film z 80. a 90. let?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, michalds, aliendrone před 2224 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Já si občas sleduju stará socialistická díla, často ještě černobílá. Jednak proto že jsou tak dojemně blboučká a angažovaná (poplatná komunistům), jednak proto a hlavně: jak se tehdy bydlelo, čím se jezdilo a co tehdy bylo v módě. Docela sranda, ale nostalgie. Co je mladší třiceti let je pro mně už jen póvl. Holt, náš generační rozdíl…

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Do nostalgie, ako významovo uvádza napríklad teta Wiki: „Nostalgie (z řec. nostos, stesk po domově, a algos, bolest) je původně chorobný stesk po domově, v současnosti obvykle stesk po něčem minulém, zašlém, ztraceném.“ https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Nostalgie , do tohto typu spomienok nie, necítim sa ešte na to, aj keď pamätám život viac desaťročí, nejedno storočie a dokonca aj dve tisícročia…
Ale pripomenul ste mi, ako rýchlo človek skĺzne do spomienok, ako v časoch minulých mali ľudia k sebe bližšie, keď u jedného televízoru sa schádzalo niekoľko susedských rodín a spolu prežívali šťastie a nešťastie vo filmoch, príhody hrdinných budovateľov šťastných zajtrajškov, či obrancov výdobytkov následovníkov Októbrovej revolúcie. spolu sme prežívali pri blikajúcej obrazovke let prvého človeka vo Vesmíre, či jeden z prvých transatlantických prenosov televízneho signálu pri pohrebe J.F.Kennedyho…
…a dojde Vám žě už jste fakt staří – to tvrdíte vy… ja si len veľa pamätám

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Většinou sleduji jen starší české filmy či seriály., TV je dost často opakuje. Komediální – mám jiný pohled na komedii, takže z těch uvedených téměr řádné neznám. Jen jeden či dva díly, když nakouknu.

Klidně se podívám po něěkolikáté na film Forrest Gump, Pelíšky,, Schindlerův seznam, Musíme si pomáhat atd.

Jinak k jsem měla ráda poručíka Colomba, i když seriál je zřejmě starší, když se znova objeví, podívám se na některý díl, nebo seriál Jake a Tlusťoch, někdy zhlédnu Poirota či si oživím historii v historických filmech. .

Nostalgie? Spíš až živé , i když často smuné vzpomínky u trezorových filmů, které se v 90. letech obejvily a připomněla jsem si to, co jsem zažila. Přece vzpomínky zůstávají, i když některé by bylo lepší vymazat.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Nedivam se sice na stare serialy, ale kdyz se podivam na nejaky stary film, tak si vzpomenu na mamku, tatku, babicku, sestru – jak jsme se na ty filmy divali spolecne nebo jsem ho videla treba poprve v kine. A rada vzpominam na film Vesnicko ma strediskova, to na nej sla do kina opravdu cela vesnice. A to jsem byla se svymi rodici naposledy v kine.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
michalds

90. léta byla úrodná na kvalitní filmy i seriály. A taky na Boy-Bandy :) Vzpomínám na to s nostalgií, byl jsem tehdy -náctiletý. Moje oblíbené seriály: Přátelé, Beverly Hills, Krok za krokem, Xena, Odpadlík. I filmy, např. Gladiátor, Forrest Gump. Stačí se kouknout na CSFD.cz žebříčky a zjistíte, že na nejvyšších třech pozicích jsou filmy z devadesátek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Dnes seriály sosám, TV je ve sklepě, nečumím na ni. (proč také, stejně jsem se akorát při jejím sledování vždycky nasr*l – a to mi za to nestojí)

Měl jsem rád první sérii Aka X, také Krajní meze, scifárny. Zajímavé je, že jsem v nabízených videích na YT měl mezi jinými i epizodu 30 případů majora Zemana (ten s tou studnou, starej Brůna se sekerou, xixixi!) – s chutí jsem pokoukal! A máš pravdu – i s notnou dávkou nostalgie, svět i život byl tehdy TAK JEDNODUCHÝ… :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Prožívám podobné pocity jako kolega Kepler, ale kromě toho si doslova vychutnávám hereckou genialitu bardů šedesátých až osmdesátých let. Tehdy umění prezentovali mistři, dnes se nám až příliš často za mrzký peníz prezentují rychlokvašky a poloamatéři.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kajoch

Rozhodně…O krteč­kovi a Pat a Mat:)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek