Avatar uživatele
Zvědavý

Taky vám to připadá, jako kdyby mi lhal??

Jeden můj známý mi nedávno vyprávěl příběh o tom, jak (pro někoho) uzavírá pojistky a že má velké peníze. Říkal, že k tomu stačí jen nějaký pojišťovací kurz (dotyčný člověk zatím ale není ani vyučen). Člověk, co má jen základní vzdělání, může, ač jen pro někoho, uzavírat pojistky (za provizi)?? Podle mě lhal. Ale kdyby přece ne, tak co to je za pojišťovací kurz?? díky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3124 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
klumprt

Ten kurz je nalejvárna, která slouží k tomu, aby polapili dalšího vola, který uvěří, jak je ta firma úžasná a přitom mu zpočátku zcela unikne, že aby se uživil, tak bude muset neustále cpát někomu zbytečné a předražené (musí uživit i vyšší management) pojistky, lidem, kteří nic takového a priori nechtějí. Ze začátku je možné, že má nějaké slušnější peníze, ale až mu dojdou rodinní příslušníci, vzdálení i bližší kamarádi, tak se bude muset pustit do cizích lidí, což už není žádná zadnice a chce to fištróna. A toho nemá každý. Navíc se lidé stávají postupně čím dál víc imunnější proti těmhle kašparům a ti blbí už jsou pojištění, takže kšefty budou váznout. Nakonec půjde rozvážet letáky z Kauflandu jako každý jiný slušný nekvalifikovaný člověk.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

nejhorší je, že zřejmě nelhal ;q

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Většina pojišťováků má jen kurz u dané pojišťovny. U této profese nejde ani tak o vzdělání jako spíše o náturu. Pokud budeš mít zájem, kurz ti zajistí snad každá pojišťovna.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Taky jsem pracovala chvilicku pro pojistovnu a to v dobe, kdy zacinalo povinne pojisteni vozidel. Jestli si na to vzpominate, musel si auta pomerne rychle pojistit cely narod, takze bylo potreba hodne pojistovaku. Byla jsem na rodicaku s dcerou a znamy mi nabidl tenhle privydelek. Muj cil byl uzavrit jen par pojistek a tim si vydelat na zaplaceni vlastniho povinneho ruceni. Coz se povedlo. Stacilo pojistit par lidi z rodiny a par znamych. Mozna jsem i neco vydelala, uz nevim. Doklad o vzdelani po me absolutne nikdo nechtel. A jen mi vysvetlili, jak ty papiry vyplnit, bylo to snadne.
Jinou zkusenost s pojistovanim nemam, ale vasemu znamemu bych podle tohoto spis verila.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Bohužel nelhal.

Přestože mají mít finanční poradci alespoň maturitu, musí být plnoletí, dále musí složit zkoušky a být registrováni u ČNB, existuje minimálně jedna společnost, která „pod sebou“ nechává pracovat nezletilé bez zkoušek a registrace (o maturitě nemluvě).

Podle mne té společnosti jde jen o to dotyčné „vytěžit“ – nechat je uzavřít smlouvy
s příbuznými a známými (za společnost oficiálné podepíše jeho „nadřízený“) a pak se s nimi rozloučí (pro dlouhodobou spolupráci by i zde museli splnit výše uvedené podmínky).
_____

Název společnosti neuvádím záměrně (nechci, aby se pokoušela
Odpovědím.cz dělat nějaké problémy), ale kdo má zájem, snadno ji dohledá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek