Avatar uživatele
bolak

Taky vám v hlavě běhají obrazy, případně do toho ještě hraje hudba?

Myslím tak, jak to bejvá ve filmech, že hlavní hrdina třeba vzpomíná a ve filmu se objeví flashback těch vzpomínek, nebo když si vynálezce představuje, jak bude fungovat nějakej stroj, tak přes obraz toho, co vidí, se vytvořej obrysy, plány toho stroje a celé se to rozpohybuje, nebo skladatel, kterej slyší hrát symfonie, vezme tužku a už zapisuje noty, máte to stejně?

Já občas totiž někoho takhle vidím, jak zamyšleně kouká třeba s hrnečkem v ruce, něco si představuje (hlavně u straších lidí to vidím často), a když se jich zeptám, na co myslej, o čem přemýšlej, tak mi většinou řeknou jen že „… na nic, jen koukám do dálky…“ a já si vždycky říkám: „Kecá, určitě něco vynalejzá a nechce mi to říct.“

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kapka, briketka10, zjentek, Cenobita před 2737 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Neběhají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

Tak kouká má teta bude jí osmdesát let. Měla dva pejsky, když seděla na
zahrádce byla jen zamyšlená a vzpomínala na ně a na svůj celý život, který
nebyl lehký.

Myslím, že tak je to u starších lidí. Ne, že by něco vynalézali, jak si myslíš.

Oni kolikrát jen přemýšlejí nad tím co s nimi bude, kam půjdou, kdo se o
ně postará. To mi teta řekla. Má dceru a ta ji vyhání z bytu. Bydlí vedle mě :(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Obrazy nebehajú, ale využívam fantáziu spolu s vnútorným videním aj k svojej práci. Schopnosť predstavovať si (virtuálne) ľudí, dej, predmety je dôležitá v mnohých profesiách.

„Kecá, určitě něco vynalejzá a nechce mi to říct.“ nečudujte sa… V časoch mojej mladosti som sa zmienila, aké dobré by bolo mať so sebou ten oheňm čo sa zniesol z neba a zapálil náš strom. A čo sa nestalo, na patentový úrad prišiel akýsi chlpatý odkundes zo susedného stromu a prihlásil sa o objav ohňa. A tak som prišla o prevenstvo pri objave ohňa.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Říká se tomu že někdo „kouká do blba“. Takový ten prázdný, nevnímající pohled. Jednou se mě taky jeden zeptal na co myslím a já: na nic, jen tak koukám do…Málem jsem nevybral zatáčku, protože jsem se náhodou „díval“ na něj. Stává se mi to často, prostě o něčem přemýšlím a vnímání okolí se vypne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Schizofrenie je duševní porucha charakteristická selháváním myšlenkových procesů a sníženou schopností vnímat emoce a reagovat na ně. Nejběžněji se projevuje sluchovými halucinacemi, paranoidními či bizarními bludy nebo zmatenou řečí a myšlením, a jde ruku v ruce s rozsáhlou sociální či pracovní dysfunkcí. Symptomy se začínají objevovat typicky v rané dospělosti s globální prevalencí přibližně 0,3–0,7 %. Diagnóza je založena na pozorovaném chování a zkušenostech popsaných pacientem.

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Schizofrenie

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Cenobita, to o čom píšem vo svojej odpovedi nie je „Schizofrenie“, to je pracovný postup

před 2737 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek