Avatar uživatele
Danča84

Taky vás štve,když vám někdo odpoví-Nevím,ale na internetu to najdeš.Nevím,ale myslím že…a nic pořádného se nedozvíte?

Doplňuji:
agrynoc – nemyslím konkrétní odkaz, ale obecné „podívej se na internet“, nebo – Sice o tom nic nevím, ale myslím že by to mohlo být tím, že… a následuje triviální odpověď, hodná tak žáka prvního stupně ZŠ. Ale díky za názor:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? barnajka, dědapetr, HDMI před 4659 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ani nevim … ☹ -iv-

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

někdy po tom pátrám, co koho zajíma (místo něho), ale jenom proto, že mne to zajíma taky (asi trošku koníčkovská deformace, dělám slovník cizícich slov a výkladový slovník http://heureka­.tym.sk/ ).

odkazy jako takové jsou dobrá věc, zdroj je dobré znát.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
barnajka

Pořád lepší dobře míněná triviální rada, než poslání do háje přímou cestou (což se tu taky občas přiházívá :))
Onehdy jsem tu taky dostala sprda, že jsem špatně odpověděla na otázku, o které jsem osobně nevěděla nic a jenom jsem tupě vyhledávala na internetu. Že jsem tak činila s upřímným úmyslem tazateli pomoct, mi jako argument bylo houby platný :)
Pokud jde o otázku, na kterou odpověď neznám, ale není problém ji vyhledat, klidně se do pátrání pustím a pak odkážu na použitý zdroj. Nevidím na tom nic špatnýho, necítím se jako podvodník. Tazatelé tu kolikrát pokládají otázky, na které si během minutky můžou odpověď najít sami. Že to neudělají, buď vypovídá o jejich lenosti – a nebo je to známka toho, že si odpověď prostě sami najít neumí. Není potom fakt lepší třeba i ta triviální odpověď, než vůbec žádná?! Pokud teda neodpovídám úplně mimo mísu, že…
Pokud je má odpověď totálně out, ostatní uživatelé ji přece nemusí opalcovat jako „užitečnou“. Dokonce by snad ani neměli :) Čím víc budu „neužitečně“ odpovídat, tím víc mi budou klesat procenta důvěryhodnosti. Je jedno, jestli na Odpovědích jste kvůli pomáhání druhým a nebo honění bodů (a svýho ega): jestli tu svou přítomnost myslíte vážně, rychle si rozmyslíte, jestli vám to prázdný tlachání stojí za to. Ono mít skóre 20 užitečných odpovědí na 500 vložených…to není zrovna dobrá reklama :))
Takže můj závěr je: pokud tu někdy někdo odpovídá příliš obecně a triviálně, je to buď notorický honič bodů, který ještě nepochopil, že si tímto přístupem víc škodí jak pomáhá… A nebo je to „čistá duše“, která chce prostě jen pomoct bližnímu a říká si „obecná odpověď lepší než žádná odpověď“ :)

Vím o sobě, že tu taky někdy plácávám dost mimo, ale o body mi jde až v poslední řadě. Spíš mám ten problém, že se chci k něčemu vyjádřit, ale vzhledem k tomu, že neumím být stručná, do tématu se vždycky jaksi zamotám. Může se pak klidně stát, že např. na jednoznačnou otázku „Kdo napsal Babičku?“ začnu jednoznačně odpovídat, že „autorkou je zakladatelka novodobé české prózy, Božena Němcová, rozená Panklová“…a nakonec skončím u problematiky černých děr. Zvláštní myšlenkový pochody, já vím – ale věřte tomu, že u mě to možný je :DD Když mě při takovým úletu načapáte, klidně mi to dejte sežrat – oprávněnou kritiku beru a dokoce snad i vítám!!! :))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Naprosto souhlasím s Barnajkou,jelikož kdo odpoví tímto stylem si zákonitě musí myslet,že tazatel je neschopný si odpověď najít sám.Kdo ale není zběhlý v používaní internetu,ten se holt musí zeptat i na banalitu a proto se mu dostane takové odpovědi.
Osobně si cením každé odpovědi,i když je mimo zadaný dotaz,ale přesto souvisí třebas jen okrajově,protože zkušenosti těch starších a moudřejších nebo chytřejších jsou k nezaplacení a také je v jejich odpovědi zase jiný úhel pohledu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek