Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

No jo, teorie jsou od toho, aby se vymýšlely a budily pozornost. Pro mně to jenom další důkaz, že Vesmír zdaleka není homogenní.
...........
Doplněno: ale teď jsem si vzpomněl a uvědomil jsem si, já jsem asi ten náraz včera cítil! Jak jsem vyšel z hospody, tak se pode mnou pohnula Země, to muselo být ono!

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Já myslím, že jo. :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
still

Já myslím že jich bylo původně sedm. Pak se nějak pomíchali nebo co…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sesednizkola

To by možná vysvětlovalo záhadné zmizení mé včerejší otázky. Asi se nejspíš propadla do cizího vesmíru, jo, to bude ono.

Jinak teorie je to zajímavá samozřejmě, článek jsem četl včera večer venku a koukal na hvězdy a přemýšlel o tom. Náladu mi pak obvykle zkazila diskuze na Novinkách, kde první příspěvek co jsem viděl byl ve stylu „a chleba levnější nebude“ a docela tam lidé nadávali na to. Že je to nezajímá a tak. Moc mi je těchto lidí líto, musí mít velmi nudný život.

Myslím si, že vesmír je dobrá věc a každý člověk by se měl alespoň okrajově zajímat. Je až zarážející, kolik lidí nemá ani okrajově tušení o žádných věcech z teorie relativity. Kolik lidí věří nesmyslům jako např. „v létě je Země blíže Slunci, proto je v létě teplo“

I když, ani se nedivím, protože co jsem koukal na youtuve, tak některé americké dokumenty o vesmíru, kde napřed tenisák obíhá okolo melounu a pak řeknou, že rychlost světle je 300 kilometrů za hodinu jsou taky síla.

Věci o čase, světle, rozpínání vesmíru, zakřivení časoprostoru atd. berou jen jako nesmyslnou fantazii a nechápou, že je na ní založena celá dnešní společnost.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

sesednizkola: „v létě je Země blíže Slunci, proto je v létě teplo“ Není to tak úplný nesmysl, samozřejmě na roční období to nemá vliv. Ale vliv na klima to má, oběžná dráha Země je mírně eliptická. Když je na jižní polokouli zima, je Země současně asi o 5 mil. km dál od Slunce než v létě. Proto jsou teploty v antarktickém pásmu nižší teploty, než v zimě v arktickém.

před 2526 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dubraro

Kepler:
To bude ono! Já jsem včera spadnul z kola. Podotýkám, že střízliv.

před 2527 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek