Avatar uživatele
pusinka50

Také vám pojišťovna zvyšuje každý rok o nějakou částku povinné ručení? Loni to bylo o 60 Kč, letos již o 125 Kč.

Přemýšlím vážně o změně pojišťovny. Jsem u České pojišťovny. Prý jsou to největší zloději… Můžete mi také prozradit a poradit, u jaké pojišťovny máte povinné ručení a zda vám připadá výhodné?
Mám starou Felicii a částka, kterou platím, mi připadá naprosto přiměřená. Nechce se mi teď hledat doklad, ale platím něco kolem 2.600 Kč ročně.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3778 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Že bude povinné ručení zdražovat se vědělo již v létě. Z povinného ručení se budou hradit i zásahy hasičů u dopravních nehod a také nový občanský zákoník počítá z rozšířením náhrad pro poškozené.

Nicméně také jsem od ČP letos odešel. Platil jsem 3400 Kč /rok. Nyní 1600 Kč/rok. Bonus mám absolutní. Pozor pojišťovna se dá změnit pouze při ročení pojištění !!!! V tomto případě lze věřit E pojištění a dát na jejich doporučení.
Doplňuji:
Pracovníci z E pojištění dokonce sami pojistku vyřídí.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zzzzz

Já každý rok vypovím smlouvu, přičte se mi rok bonusů a uzavřu si po internetu novou. Česká je nejhorší!!!
Mám silné auto 2.0, platím cca 3000kč u ČSOB, vyšlo mě to tam nejlépe.
Záleží i na jaké adrese bydlíš, pokud jsi z vesnice pojistka je nižší, pak také hraje roli tvůj věk, mladí do 26let to mají často dražší, a nakonec je důležité kolik máš bonusů.
Doplňuji:
Pokud budeš uzavírat novou pojistku, tak si dej pozor, aby si byla pojistníkem ty, ne nějaký prostředník!!! Vybírej z osvědčených pojišťoven, žádná Slávie atd. Pojišťuj po internetu, bývá tam za to sleva, pojišťovna se nemusí dělit ze sprostředkovatelem.

Upravil/a: zzzzz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Já mám u Coop pojištění cca o 1000 vyšší, ale ono samozřejmě záleží na limitech a co tam ještě je navíc připojištěno. Pojistné mi kromě letoška vždy klesalo. A předloni mi spadlo cca o 40% díky nové smlouvě tamtéž. Začínal jsem cca v 2005 na téměř 6000.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Pusinko, jak píše zzz, každoročně porovnávám pojištění, podle situace včas vypovím smlouvu, nebo vynutím slevu. Sice nejde do konečna slevovat, ale nesmíte si nechat vše líbit.
Mám Fabii 1,4, r.v. 2005, platím 1200Kč ročně. Má někdo levněji? Rád se poučím.
Ke zdražování, vždy pojišťovny navyšují ceny, když si to necháte líbit.
Na příští rok mne již obeslali, že zvyšují pojištění, v jednom případě o cca 10 Kč, u dalšího asi o 90Kč, zdůvodu nové úpravy zákona.

Osobně bych Vám doporučil oskenovat techničák, poslat ho všem pojišťovnám a porovnávat. pak zkusit vyhledače a tam porovnat. Čas ztrávený touto prací budete počítat na dvě hodiny, úspora může být stovky korun.
Musíte se o své peníze starat.
Přeji krásný předvánoční čas.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marnov

Platíte poměrně velkou částku na Felicii. Podívejte se na stránky http://www.srov­nator.cz/ myslím, že vaše částka kterou platíte může být poloviční.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
martinnovick

pusinka50: zkuste se srovnávač povinného ručení http://www.klik­pojisteni.cz/po­vinne-ruceni/ ušetřil jsem 3 500 Kč ročně. Takže vy určitě ušetříte.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava