Avatar uživatele
Gestas

Také vám připadá chování této učitelky vhodné spíš na 1. stupeň ZŠ než ke třídě maturantů?

Chtěl bych se vás zeptat, zda vám připadá vhodné chování naší němčinářky. Ta nám, kteří budeme za rok maturovat a jsme všichni alespoň věkem dospělí, vždy zadává domácí úkoly (prý abychom se průběžně připravovali;z něm­činy chce maturovat jeden člověk z 24členné skupiny, ostatní by se chtěli věnovat spíš svým maturitním předmětům, navíc v našem věku už by to mohla nechat na nás, jak se budeme připravovat) a za 3 nesplněné dává pětku. Když zapomeneme učebnici nebo sešit, musíme se na začátku hodiny omluvit, jinak nám taky napíše pětku. Když při probírání narazíme na nějaké slovíčko, které podle ní ještě neznáme, kontroluje, zda si je všichni zapsali do sešitů a běda tomu, kdo by si je nezapsal, tomu by dala pětiminutovou přednášku o tom, že je už maturant, a proto si má psát všechno, co si ona usmyslí, a po zbytek hodiny si do dotyčného při každé příležitosti rýpne.

Také vám její chování přijde vhodné (či spíše snesitelné) na 1. stupni ZŠ, ale ne v maturitním ročníku gymnázia?

Zajímavá 0 před 2419 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Každá mince má dvě strany. Tak je to i s vaším pohledem.

Možná přístup učitelky, její náročnost, oceníte až později. Těžko na bojišti, lehko na cvičišti. Možná víc fandíte angličtině, ale i znalost němčiny se vám může hodit.

Němčina je maturitní předmět, dokonce je předmětem státní maturity, takže vás chce učitelka dobře připravit. Teoreticky – když neuspějete u státní maturity – nejde jen o němčinu – vždy je vinen učitel, neni to tak?.

Druhá skutečnost, jste na střední škole, takže byste si měli rozvrhnout čas a věnovat se všem ostatním předmětům.

Jste v podřízeném vztahu – žák x učiteli, proto byste měli učitele respektovat, dodržovat jeho pokyny atd. Učitel nejen vzdělává, ale vede vás i k tomu, abyste uznávali i pravidla, nejde jen o výuku, ale o výchovněvzdě­lávací proces.

To, že po vás žádá, abyste se omluvili, když něco zapomenete, je přece samozřejmé, je to nejsen slušnost, ale i vaše morální povinnost.

Jenže si myslím, že byste neměli dostat za zapomenutí sešitu, byť s úkolem, nedostatečnou, ale vypracovat třeba úkol po vyučování. Případně zohlednit pak při uzavírání klasifikace, pokud vaše výkony nejsou jednoznačné. Známka není jen aritmetický průměr …

Hodnotí se výkon, vy jste žádný nepodali, ale volili jste lajdácký přístup, zřejmě poažujete za zbytečné pokyny „nadřízeného“, tedy i školní řád. Možná ukazujete, že na němčinu „kašlete“. Neplníte školní povinnosti, klidně byste mohli být potrestátní třídní či ředitelskou důtkou.

Myslíte, že váš přístup je správný? Budete-li tak přistupovat k plnění úkolů na VŠ, nebo v zaměstnání, jak dopadnete?

K dalšímu se nebudu vyjadřovat, nevím, jakým způsobem dáváte najevo svůj případný nezájem, jak se chováte atd.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Myslím, že zde nejde o její chování, ale o způsob výuky. Je důsledná a to j nelze vyčítat. Zřejmě vás zná natolik, že uznala že tento způsob je nutný. Osobně bych jí vůbec nic nevyčítal. Možná by stálo za zamyšlení, zda se vy všichni chováte jako maturanti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
yuko

Takové profesory jsme měli na gymplu taky, přímo se vyžívali v zesměšování studentů před celou třídou. A tak jsme měli své oblíbené profesory a o těch rýpalistech jsme si mysleli své.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Jak píše Annas, každá mince má dvě strany:

Není ostuda, že si maturanti nedokáží sami automaticky zapsat
slovíčko, které už by měli znát? Není ostuda, že zapomínají své pomůcky
a bez zadaných úkolů se nedostatečně připravují do hodin?

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč s vámi paní učitelka takto jedná?

Věřte mi, že by s vámi mnohem radši jednala úplně jinak. Kdyby
ve vašem přístupu k povinnostem i k výuce viděla, že se na vás
dá spolehnout. Že vás nemusí „držet za ručičku“ a že své povinnosti
splníte, přestože „nad vámi nebude stát s bičem“.

K hodnocení:
Každá škola to má trochu jinak. U nás byla nedostatečná
za každý nepřinesený úkol, ne až za tři…

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… co chceš, je to normální zakomplexovaná učitelka (já se vlastně ani s jinejma nesetkal) a ještě ke všemu němčinářka, ta si myslí, po vzoru tety Merkelový, že holt všichni padnem před němci na prdel …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek