Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Telefony značky Samsung (S3mini, S2 a Nexus) a Android Jelly Bean

Zdravím,
přemýšlím o pořízení nového telefonu. Používám přes 2 roky Samsung Galaxy Ace, a ten se mi již zdá trošku zastaralý.

Rozhoduji se mezi třemi mobily značky Samsung: Galaxy S3 mini, Galaxy S2+ a Nexus S. Designově (a hlavně OS) se mi nejvíce líbí S3 mini. Po pročítání různých diskuzí, recenzí atd. se mi však zdají v poměru cena/výkon lepší S2+ a Nexus. Co vy si o tom myslíte, jaké jsou Vaše zkušenosti s těmito uvedenými mobily? Jaký typ byste mi doporučili?

Jak je to s výdrží baterie u uvedených mobilů?
Co se týká používání, mám ráda vše "pohromadě". Smsky, sem tam nějaký hovor, hodně používám wifi (až 4 hodiny denně- FB, youtube, e-mail, diskuzní fóra atd.), poslouchání písniček (2 - 3 hodiny denně), často se dívám na filmy. Někdy si zahraji hru, využívám také Think Free Office (psaní .doc dokumentů). Navíc ráda fotím různé momentky, spíše v pološeru než za plného světla (večerní posezeníčko u :beer: a tak).

A ještě - jak je to s dostupností a hlavně funkčností OS Android Jelly Bean 4.1 (až 4.2.2) u S2+ a Nexuse? Opravdu dochází ke zmenšení výdrže baterie atd., jak jsem se dočetla na některých diskuzních fórech?

Opravdu děkuji všem za odpovědi na mé všetečné otázky! :-)

Předmět Autor Datum
Posunuji nahoru...
Elaphka. 12.06.2013 21:28
Elaphka.
S3 mini je vicemene to same jako S2 a S2 je to same jako S2+, akorat to ma pridane NFC. Nexus je ve…
RedMaX 12.06.2013 23:18
RedMaX
Děkuju moc za odpověď :-) Nakonec u mě vyhrála S2ka, vlastně jen díky lepšímu fotoaparátu. Doufám,…
Elaphka. 13.06.2013 12:47
Elaphka.
Nakonec u mě vyhrála S2ka, vlastně jen díky lepšímu fotoaparátu. Jak vis, ze to ma lepsi fotoaparat…
Redmarx N 13.06.2013 16:15
Redmarx N
Zdravím, jsem spíše netechnický typ, takže si troufnu tvrdit, že jsem výkonnost foťáku zhodnotila j…
Elaphka. 13.06.2013 21:32
Elaphka.
No tak az budes mit tu S2plus, tak vyfot a napis sem, jak ty fotky vypadaj. Podle megapixelu se to h…
Redmarx N 14.06.2013 13:51
Redmarx N
Dobrá, pak něco vyfotím a nahraju to sem. Podle megapixelu se to hodnotit vubec neda Závisí tedy n…
Elaphka 14.06.2013 16:09
Elaphka
840 jsou sloupce, 480 radky a jednotlive body (bunky jako v excelu :-D) tomu rikam rastr. Proste cim…
RedMaX 14.06.2013 21:39
RedMaX
Tak jsem měla na chvilku k dispozici od příbuzného Samsung Nexus, tak jsem s tím něco nafotila :-) a…
Elaphka 16.06.2013 13:16
Elaphka
Na blizko to vetsinou neni problem, to vypadaji obstojne i fotky na mem Bladeovi. Problem je s focen…
RedMaX 16.06.2013 15:19
RedMaX
Nexus S je asi tak stejně starý jako tvůj Ace. Má vnitřnosti prvního Galaxy S.
Nigfire 14.06.2013 13:58
Nigfire
Díky moc. Nakonec jsem ho stejně "zavrhla" kvůli nemožnosti o rozšíření paměti mikro SD kartou.
Elaphka 16.06.2013 13:54
Elaphka
jinak začátkem července by se do prodeje měl dostat Galaxy S4 mini
Nigfire 16.06.2013 15:58
Nigfire
no, rekl bych, ze cena bude mastna, jinak to podle parametru vypada moc dobre.
RedMaX 16.06.2013 20:19
RedMaX
Zdravým odhadem tak 9-10k
Nigfire 16.06.2013 20:46
Nigfire
Tech 9k neverim, bude to vic a to je na me uz moc nehlede na to, ze vubec neni jasne co ten telefon…
RedMaX 16.06.2013 21:57
RedMaX
O2 mi potvrdilo LTE verzi (takže tu nejvybavenější)
Nigfire 16.06.2013 22:20
Nigfire
Zdravím, opráším téma a hlásím, že mobil mám doma :-) Nakonec jsem si koupila SG S2, protože o S2+… poslední
Elaphka 24.06.2013 13:01
Elaphka

S3 mini je vicemene to same jako S2 a S2 je to same jako S2+, akorat to ma pridane NFC.

Nexus je vetsi telefon s vetsim rozlisenim, takze uplne neco jineho, procesor bude ale podobne vykonny jako u tech dvou. Vykon bych si troufl tvrdit, ze bude mensi vzhledem k rozliseni displeje.

S cim bohuzel nepomohu, nemam zkusenost je, jak je to u AMOLED displeju s rozlisenim displeje (velikosti) versus vydrz baterky. U LCD je dopad na baterku obrovsky, jak to ma nejake to HD rozliseni, tak ty LCD displeje desne zerou, ale jestli je to takto i u AMOLED bohuzel nevim. Urcite to ale pred koupi zkus zjistit, protoze jinak maji ty tri smartphony baterie velmi podobne kapacity.

Rozhodovani mezi S2+ a S3mini bude tezke, otazka je, zda to dokonce neni jedno, koupil bych to levnejsi.

Co se tyka SG Nexuse, tak za podobnou cenu mas Huawei Honor 2, coz je 4,5" ctyrjadro s HD rozlisenim, takze dalo by se rici podobne, ale vykonejsi. Nevyhody tam jsou dve oficielne je to pouze Android 4.0 (4.2 je sliben, ze bude na podzim - buh vi jestli), neoficielne je na to Android 4.1 - cinska ROMka, je treba pokuchtit samostatne. No a potom nefunguji nektere hry, protoze ten ctyrjadrovy procesor nepodporuji. Ale osobne bych zvolil radeji nez Nexuse ten Honor2.

Děkuju moc za odpověď :-)

Nakonec u mě vyhrála S2ka, vlastně jen díky lepšímu fotoaparátu. Doufám, že to s Jelly Bean nějak pořeším a ta aktualizace se mi podaří. Asi to radši udělám hned, jak si ho přinesu z obchodu :-D
Ještě jednou díky za pomoc! :-)

Nakonec u mě vyhrála S2ka, vlastně jen díky lepšímu fotoaparátu.

Jak vis, ze to ma lepsi fotoaparat? Doufam, ze to nehodnotis podle megapixelu, to je nic nerikajici udaj, dulezita je cocka.

Jinak jsem na to koukal trochu vic, protoze si potrebuju nejaky novy smartphone taky koupit a docela by se mi ten SGS2 plus zamlouval. Srovnavam s Huawei Honor 2, ktery mam vicemene vybrany, ale stoji 8.000,- coz je dost. SGS2 plus je pouze dvoujadro, nevadilo by mi, ma slabsi baterku, to by vadilo, ale zase ma AMOLED, takze mensi spotreba, co vadi je rozliseni 800x480 proti 1280x720. A posledni vec je prave, ze Honor 2 ma vyborny fotak, kdyby mel S2plus stejne dobry, tak bych asi do nej sel vzhledem k tomu, ze by byl o 1500,- levnejsi.

Zdravím,

jsem spíše netechnický typ, takže si troufnu tvrdit, že jsem výkonnost foťáku zhodnotila jen podle počtu megapixelů.
Jinak co se týče té ceny - rozhoduji se pouze ze Samsungů ryze z osobních důvodů (mám známého, který mi na ně udělá "cenu").
Doufám, že mě S2ka nezklame :-)

No tak az budes mit tu S2plus, tak vyfot a napis sem, jak ty fotky vypadaj. Podle megapixelu se to hodnotit vubec neda, treba jsem videl i foun se 13MPx a fotky nestaly za nic, je to opravdu jen marketingovy udaj.

Jinak jsem dneska koukal v obchode na S3mini a na to, ze to je 4" displej,. tak pri tom rozliseni 840x480 neni vubec videt rastr. Prekvapilo me to, mam ZTE Blade 3,5" 840x480, tam tedy tez neni videt rastr, ale preci jen je to o dost mensi. No skoda, ze tam nemeli S2, abych rastr zhodnotil i u toho, preci jenom uz je to dost velky.

840 jsou sloupce, 480 radky a jednotlive body (bunky jako v excelu :-D) tomu rikam rastr. Proste cim lepsi rozliseni tim jsou ty jednotlive "bunky" mensi a oku splyvaji - neni videt rastr.

Koukal jsem na S3 (1280x720 pri 4,7") a tam ani kdyz jsem to dal uplne k oku nebylo nic videt. Na S3 mini je to z te same vzdalenosti videt trosicku (840x480 pri 4"), pak jsem koukal na nejaky horsi model (480x320 pri 3,7") a tam uz to bylo videt hodne, bylo to videt i z normalni vzdalenosti, ze ktere bezne koukam na telefon, to na S3mini videt nebylo, ale prave se bojim jak to bude u te S2plus, kdyz je o 0,3" vetsi.

Fotak: Zavisi to na velikosti CCD snimace a na optice, ktera je za snimacem, samotny pocet radku snimace (megapixely) zadny vliv nemaji, respektive u (kvalitniho) fotaku je to pak o tom, ze cim vic megapixel, tim vic muzes fotku bez ztraty kvality zvetsovat, ale jak pisu musi mit ty "megapixely" kvalitni predpoklady (teda kvalitni snimac a optiku), coz v mobilu z principu neni mozne, protoze je mobil maly a uzky, takze tam tak kvalitni a velky CCD snimac ani dat nelze, teda u smartphonu je vsechno na d cca. 5MPx jenom nepotrebny sum a prave zalezi na kvalite toho snimace a optiky, jestli vubec ty "megapixely" dokazi vyuzit nebo z toho bude jen nejaky sum. (V praxi ale smartphony (aspon ty nove Samsungovy) s 5MPx nemyvaji ani kvalitni ten zbytek, takze tam neni moc co resit, u tech z 8MPx to kvalitni byt muze a nemusi. SGS3 dela uzasne fotky, jak je to u SGS2plus ale nevim. :-/

Na blizko to vetsinou neni problem, to vypadaji obstojne i fotky na mem Bladeovi. Problem je s focenim do dalky, treba kdyz fotim nejakou prirodu, tak obloha je jakoby zasedla, ikdyz treba bylo polojasno, proste se to v dalce maze, zatimco stary Samsung Omnia2 porizoval pekne a verne fotky i na dalku.

Jinak jsem zacal taky premyslet o SGS2plus a zavrhl jsem to, ja potrebuju na telefonu root a navody pro SGS2plus jsem nenasel. Takze asi nakonec poridim toho Honora2.

Tech 9k neverim, bude to vic a to je na me uz moc nehlede na to, ze vubec neni jasne co ten telefon bude umet, pry pride na trh ve trech provedenich: pouze 3G, LTE + NFC a DualSIM.
kdyz to vezmu ze za osmicku mam Honora2, kterej ma pouze 3G. tak i S4mini pouze s 3G bych nekoupil za vic, variantu s NFC a LTE bych klidne priplatil tu tisicovku, ale jak rikam, myslim, ze to bude spis pres 10k.
Taky je tam otazka, ktera verze prijde na nas trh, treba variantu s DualSIM bych urcite nechtel.
Takze na ten asi cekat nebudu, vidim to jednoznacne na Honora2 a tazatelka pokud nepotrebuje root podle me neprohloupi s S2plus.

Zdravím,
opráším téma a hlásím, že mobil mám doma :-)

Nakonec jsem si koupila SG S2, protože o S2+ mi v prodejně Samsung řekli, že se do LBC nejspíše ani nedostane. A to se mi ještě omluvili, že S2 už doprodali a nový kusy neočekávají :-D takže jsem si ho pořídila z Datartu za 7490,- Kč. Ještě si chci k tomu dokoupit flipové pouzdro, a uvažuji o tom, že si nechám dodělat "pojištění na blbost" - platí tři roky, a jsou v tom opravy typu rozbitý displej, utopení atd.
Co se týká samotného mobilu: hned co jsem otevřela balení, zapnula mobil, tak jsem zaktualizovala Android na 4.2 Jelly Beans (všechno "legální" cestou) - je to bez problému. Na rozdíl od Acu je to trošku pádlo, ale zvykla jsem si do 5ti minut, horší to je co se týká nošení mobilu v kapse. Rastr není vidět ani pod lupou, a když jsem se pak podívala na starý Ace, tak horší displej už nikdy nechci :-D Výdrž parádní, Ace mi padal už po hodině připojení k wifi nebo hraní her, S2 běží celý den, prázdnou baterii hlásí tak kolem 21., 22. hodiny večer. Skvělá je taky velká interní paměť telefonu, už teď tam mám 2x tolik aplikací co na Acu a běží krásně jako hodinky.
No a k foťáku, musím říct, že jsem víc než spokojená :-) bohužel mi nejdou přiložit, nevím, čím to je (hlásí mi to "nezadali jste typ souboru").

Ještě jednou díky moc všem za rady! ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru