Avatar uživatele
bábina29

Co myslíte-je vhodné dávat stejné jméno štěněti?

jaký máte názor na to když někdo dá stejné jméno štěněti jako měl předchozí pes který zemřel?přejelo nám 11 měsíční štěně auto,na jaře budem mít tu samou rasu a doma se proto dohadujem…děkuji předem za všechny názory

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Luss, Jahoda před 5019 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
SinceX

Já se řídím námořnického pravidla, nikdy nepojmenujte lod stejným jménem, kterou zastihla katastrofa té první.
Titanic taky nikdo pro jistotu nepojmenoval po druhé, protože by se to mohlo stát podruhé. Něco z mého života, měl jsem dva kocoury, pojmenoval jsem je stejně a jak u prvního mi za rok zmizel tak i u druhého přesně za rok..:)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Luss

Osobne bych noveho psa nikdy nepojmenovala stejne jako jeho predchudce. Protoze je kazdy z nich jiny a jedinecny, byt stejna rasa. Ale znam lidi, co maji uz treti Nelinku, nebo ctvrteho Ferdu. Je to zkratka vec majitele, zda mu to prijde vhodne. U nas se kazdy pes jmenoval jinak.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anetadela1

Taky bych nedala stejné jméno, každý pes je jedinečný, bude mít určtě jinou povahu, tak by to chtělo i jiné jméno.
Našim vloni zemřela boxerka, za dva měsíce si jeli pro jinou, který chtěli dát taky dýt stejný jméno, ale když viděli, že je úplně jiná, tak ji dali aspoň hodně podobný. Už je to přes rok, ale stejně se dost často spletou a řeknou jí jménem té první…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kvikal

Asi bych dala jiné jméno. Stejné mi přijde jako kdyby to byla náhrada za předchozího. Dělalo se to tak dřív když jen málo které dítě přežilo. Asi by vaše bývalé šťěnátko ztratilo svou individualitu a nově pořízené by si s sebou neslo kříž se vzpomínkou na to předchozí. Samozřejmě je to vaše volba a pokud se vám jméno opravdu líbí nevidím důvod proč jej nepoužít znovu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Já osobně jsem dalšímu psovi stejné jméno nedala, přišlo mi to naprosto nemyslitelné. Ale pokud někdo dává svým psům stále stejné jméno, má k tomu také asi své důvody a to respektuji.
Dalo by se u Vás doma určit, kdo se o předchozí štěně nejvíc staral? Kdo bude nejvíc páneček budoucího štěněte? Ten ať si ho pojmenuje.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Anatadelo, vítám Vás zpět. Dobře, že jste se vrátila.

před 5019 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek