Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota cpu a otáčky ventilátoru

Zdravím,
před měsícem mi odešel na notebooku čip na desce, dal jsem to spravit, jenže po opravě se notebook nehorázně přehříval a větrák jel hned po zapnutí naplno. Po reklamaci opravy, kde opětovně vyměnili čip a noťas mi přišel zpátky s tím, že závady vyřešeny a teploty jsou v normálu. Teď jsem to doma pustil a větrák opět frčí na větší výkon než tomu bylo před opravou a teplota v klidu (výužití cpu nepřekročí 20%) je o pár stupňů vyšší. Teploty cpu skáčou mezi 56 - 65. Dřív jsem měl v klidovým režimu teplotu kolem 56 a větrák byl téměr neslyšitelnej. Na větší výkon skočil obvykle při překročení hranice 60 stupňů,ale to už jsem musel pustit náročnější program nebo hru, teď na tenhle výkon větrák jede pořád a 60 stupňů překročím i při jsem jen na netu. Ty teploty jsou vcelku stejný jako předtím, když nepočítám ty občasný skoky v klidovým režimu bez vetšího využití cpu, ale vadí mi ty otáčky větráku. Zdá se mi, že jede zbytečně moc, když to porovnám se stavem před opravou. Neexistuje nějaký způsob, jak výkon větráku regulovat? Ten hluk mi začíná vadit.

Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
V prvom rade sa pozri co ti vytazuje CPU. Normalne je zataz CPU 0% Druha vec je pozret si v ovl.pan…
MM.. 04.03.2014 17:01
MM..
BTW: a v oprave nemenili ziaden cip, to si bud nieco nepochopil, alebo ti povedali nejaku rozpravku… poslední
MM.. 04.03.2014 17:03
MM..

V prvom rade sa pozri co ti vytazuje CPU. Normalne je zataz CPU 0%

Druha vec je pozret si v ovl.panely - energia jaky je nastaveny profil, ma tam byt nastaveny vyvazeny. Nasledne si skontroluj pomocou CPU-Z ze sa CPU podtaktovava na 0.8-1GHz ked neni vytazeny.

Tretia vec skontrolovat ci to neni zavirene, pozret si aj vytazenie GPU (mozno pomocou GPU-Z alebo co ja viem co tam mas od vyrobcu) alebo v logu programu hijackthis hladat C:\Windows\inf - tam je zvycajne virus ktory vytazuje GPU.

BTW vetrak reguluje elektronika notebooku podla teploty a je normalne ze pri 60° to toci uz nahlas. Tych 60° tam vobec nemas mat (je mozne ze nesedi chladic, ak teploty pri zatazi CPU idu moc vysoko k 100°, v tom pripade to chod zas reklamovat)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru