Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplotní rozdíly, srážení vlhkosti

Venku začala zima a tím se snížila teplota vody přicházející k nám do baráku (cihlák v centru).

Spolu s větším odběrem vody a nižší teplotou uvnitř baráku na chodbách (víc faktorů dohromady) se stalo to, že nám do bytu přichází studenější voda.
Tady se tak nějak ohřeje (v potrubí, zásobce na vodu nad wc atd.) a jde dál.

Problém je ale právě u toho wc.. nahoře se voda stihne ohřát jen trochu a po spláchnutí tak zůstává studená i ta po spláchnutí v míse. Tam stihne ochladit mísu a na míse se zespodu začne ze vzduchu srážet voda, která skapává na pvc pod záchodem a následně pomalinku protejká pod spodní hranou wc.

Mam to teď všechno sundaný, ale upřímně nevim co s tim. Voda co dole protejká mi vadí a zasilikonování spodní hrany mi připadá jako takový polovičatý řešení.. máte někdo nápad co s tím nebo víte jak to řeší ostatní lidi?

Předem díky za jakýkoliv rady.

Předmět Autor Datum
Trochu přitopit na toaletě nepomůže?
sHpy00n 08.12.2013 22:06
sHpy00n
To je první co jsem dnes udělal.. zvýšil jsem o kousek teplotu na akumulačkách. Bohužel jsou ale cel…
BMAN 08.12.2013 22:11
BMAN
Změnit rosný bod - posunout jej jinam Když nejde přitopit (a to by pomohlo asi nejvíc), musí se tepl…
mirektatra 09.12.2013 05:21
mirektatra
Díky moc za rady, ale všechny jsou celkem radikální. Byt se chystám užívat už jen zhruba dva roky..… poslední
BMAN 09.12.2013 05:56
BMAN

Změnit rosný bod - posunout jej jinam Když nejde přitopit (a to by pomohlo asi nejvíc), musí se teplota snížit. Nechte zkusmo otevřené okno. Vzdušnou vlhkost neodstraníte nikdy úplně, takže vysoušením se rosení neodstraní. Nevím, jak je voda vedena, ale pomohlo by možná její ohřátí již v trubkách - tedy topný kabel na potrubí, aby voda nepřitékala tak studená...

Díky moc za rady, ale všechny jsou celkem radikální. Byt se chystám užívat už jen zhruba dva roky.. aktuálně jsem mísu sundal, vysušil, zvýšil teplotu v sousedním pokoji (z kterého je na wc vstup) + nechávám otevřené dveře a budu pravidelně větrat.

Ještě mě napadlo vystříkat spodní stranu potrubí (tam, kde se sráží voda) polyuretanovou pěnou. Ta by možná mohla srážení zabránit a sama by vykryla teplotní rozdíly..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru