Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terminal services ve 256 barvach

Mam jeden takovej malej (ale otravnej) problem:

Nekdy se stava, ze jsem k domacimu pc pripojen pomalejsim kanalem, takze jedu vzdalenou plochu ve 256 barvach.
Napriklad kdyz pres TS browsuju, neni to sice tak barevny jako nazivo, ale to mi nevadi. Horsi je, ze kdyz prepnu do popredi nekterou jinou barevnou aplikaci, paleta puvodniho programu (browseru) se uplne rozhodi, takze napriklad webove stranky pak maji temne rude pozadi, coz se mi nelibi.
Ukonceni aplikace, ktera paletu rozhodila, nepomuze. Musim browser ukoncit a spustit znovu - pak uz jsou v nem barvy v poradku.

Neznate na to nejakej figl - jak resetovat 8bitovou paletu bez restartu aplikace?

Předmět Autor Datum
Tak to se mi nikdy nestalo a používal jsem 256 color mód dost často. Nedělá to prostě nějaká jedna k…
Vladimir 01.08.2006 19:03
Vladimir
Tak mas pravdu, vypada to, ze je to konkretni oprasena aplikace: Opera (bez skinu). Dela to jenom kd… poslední
Ynd0r 01.08.2006 19:30
Ynd0r

Tak to se mi nikdy nestalo a používal jsem 256 color mód dost často. Nedělá to prostě nějaká jedna konkrétní (oprasená, pravděpodobně skinovatelná - takové na můj PC nesmějí) aplikace, nebo ti to dělají všechny?

Já pamatuji na problém u NT 4 TSE, kdy při 256 barvách a posunování okna se tvořily na oné defaultní příliš tmavé černé barvě desktopu světlé "mapy" - zmizely vždy při minimalizaci a maximalizaci okna klienta. Neřeší to třeba i tvůj problém?

Tak mas pravdu, vypada to, ze je to konkretni oprasena aplikace: Opera (bez skinu). Dela to jenom kdyz je otevreno vic tabu najednou (coz je vlastne vzdycky) a pritom se zobrazi treba obrazek v IfranView. Pak nepomuze ani zavreni IfranView a minimalizace+maximalizace Opery. ]:(
Firefox sice pri zobrazeni obrazku v IfranView samozrejme taky zacne ukazovat zmrsenou paletu, ale po zavreni obrazku ma barvy hned zpatky.
Ach jo..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru