Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tesneni odpadni trubky

Zdravim. Kolem casti domu me vede ruzne sede odpadni potrubi ktere prijdou zahazet a uz se k nim nebudu doufam vracet. Otazka zni jestli musim spoje tam kde je tesneni napr. v kolinkach ci trubka do kolinka mazat necim nebo nechat jak je? Pokud ano, otazka zni cim? Dekuji.

Předmět Autor Datum
Nebudem se vracet do doby dřevní takže nechat jak to je a ničím nemazat. Pokud jsou trubky sesazeny…
sHpy00n 23.04.2014 00:04
sHpy00n
Záleží na tom, jaké je to šedé odpadní potrubí. Pokud je to litina, těsnila se, stejně jako kamenino…
náhodný 05.05.2014 21:45
náhodný
Pokud se jedná o šedý HT plast, tak by měl být v exteriéru a zemi nahrazen oranžovým KG plastem. poslední
Finálka 06.05.2014 06:32
Finálka

Nebudem se vracet do doby dřevní takže nechat jak to je a ničím nemazat. Pokud jsou trubky sesazeny správně, nikde není žádná uskříplá guma, přespříliš přetažený spoj atd., bude kanalizace sloužit mnoho a mnoho let bez nejmenšího problému.

Záleží na tom, jaké je to šedé odpadní potrubí. Pokud je to litina, těsnila se, stejně jako kameninové odpadní potrubí hliníkovým nebo konopným provazcem, případně zalévalo asfaltem a pak ještě obalovalo jílem nebo cementovou maltou.
Důvod jednoduchý: zabránit prorůstání kořínků. Kdo neviděl odpadní potrubí, třeba i v podlaze nepodsklepené budovy, totálně zarostlé kořínky, neuvěří. Kořínky, které nějakým záhadným způsobem prorostou do spojů odpadního potrubí, zvláště pokud z něj ze špatného těsnění třeba i jen velice mírně ukapává voda, prorostou do potrubí a udělají špunt v celé délce potrubí takový, že to nejde protáhnout ani pérem. Zvláště část potrubí vedoucí v zemi od domu ke kanalizaci nebo žumpě, musí kořínkům odolat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru