Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Test drive unlimited 2 - spuštění hry vyžaduje vyšší práva

Zdarec,

koupil jsem na Steamu hru Test drive unlimited 2. Když chci hru spustit skrze zástupce na ploše (ten samozřejmě vede do klienta Steamu), nebo přímo ze Steamu, tak to po mně vyžaduje celkem 2x heslo pro admin práva k systému (Win7 64bit) a i přes tyto vyšší práva skončí spuštění hry crashem s hláškou TDU2 has to be launched via Steam
Řešení toho je takový, že musím spustit Steam klienta s vyššími právy (tedy pravý klik na zástupce -> Spustit jako správce). Pak spuštění samotnýho TDU2 proběhne bez problémů.
Proč tedy musí mít Steam kvůli hře admin práva? Je nějakej fix na tento problém? Máte stejný potíže s touto hrou?

A ještě jednu podotázku - před samotným spuštěním hry je asi minutu kontrolován stav připojení k internetu. Pokaždý to napíše jinej stav (NAT restricted - cone, nebo Full accesss, i když připojení je furt stejný), bez nějakýho pozorovatelnýho vlivu na hru samotnou. Pak můžu zmáčknout čudlík Play a hra se načte. Vcelku zdržovací opruz, je to u téhle hry taky standardní vysírárna? Obrázek zde, i když to není z mýho PC.

A to jsem to koupil pro synka, aby měl novou závodní hru a nakonec to bez mé asistence ani nespustí. To Atari fakt posralo.

Předmět Autor Datum
První problém jsem nikdy nepozoroval, TDU2 spouštím přímo ze Steamu. Jedu ale výhradně z admin účtu,…
L-Core 22.01.2014 05:55
L-Core
Jedeš na admin účtu, ale musíš odkliknout UAC, což je to samý - hra chce vyšší práva k systému. Vcel…
Prasak 22.01.2014 07:16
Prasak
Je to divné. Na systémovém disku mám ze hry pouze adresář c:\Users\***\Documents\Eden Games\Test Dr…
L-Core 22.01.2014 07:47
L-Core
Ten stav NAT mě nijak nesere, ale to spouštění. Nemám ani čas googlit, možná o víkendu. poslední
Prasak 22.01.2014 20:20
Prasak

První problém jsem nikdy nepozoroval, TDU2 spouštím přímo ze Steamu. Jedu ale výhradně z admin účtu, omezený účet (v rozporu s bezpečnostními zásadami) nevedu. Hru nemám nainstalovanou na systémovém disku, žádné předvolené progfiles. Po spuštění hry musím nejprve odentrovat hlášku UAC.

Ten druhý, to je klasika. Full access je snad náhoda, když naskočí. Obvykle mám tu třetí volbu (co neuvádíš), něco mezi tím, "Moderate". Vliv to má podle mě na to, zda se hra spustí v online režimu (vidíš i jiné hráče, můžeš s nimi komunikovat).

Teď to tedy zkouším.
Game servers unavailable. Online se tedy asi konat nebude..
Do rozehrané hry se nedostanu, musel jsem založit nový, offline profil.
Že je konverze TDU2 na PC katastrofou, to vím. Mimo jiné ve hře nemůžu nastavit hru na celé obrazovce (ta volba tam prostě není, jen rozlišení) a VSync se neklikatelný.

edit: aha, fullscreen se nastaví Alt+Enter ve hře. Pak jde změnit i VSync..

Je to divné.

Na systémovém disku mám ze hry pouze adresář c:\Users\***\Documents\Eden Games\Test Drive Unlimited 2\savegame\, kde žádné vyšší práva nejsou potřeba. Napadá mě ještě Securom, který by to mohl dělat.

Musel jsem také výslovně ve firewallu (build-in W7) povolit komunikaci pro "TestDrive2.exe" a "UpLauncher.exe" (abych docílil požadovaného stavu NAT).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru