Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Textová hra v Excelu - hledací funkce co vrátí číslo řádku

Ahoj,
kamarád by potřeboval poradit s jedním úkolem na IKT (textová hra). Bude to vypadat asi takhle:
Na začátku bude 1 otázka - třeba Kam půjdeme? a u ní 2 odpovědi - Do lesa, Do baráku. Po kliknutí se objeví další otázka k ní přiřazená a takhle se to bude "hrát". Napadlo ho, že by bylo dobrý, aby tam nebylo pár stovek/tisíc listů, utřídit to do jednoho listu a z toho listu brát hodnoty. Začal tedy dělat takovouto tabulku:
[http://pc.poradna.net/file/view/5800-excel-png]
Ve sloupci A je kód otázky - Q1,Q2 atd. Ve sloupci B je zadání otázky. Ve sloupci C je kód první možné odpovědi na tuto otázku, ve sloupci D analogicky kód druhé možné odpovědi. Ve sloupci F, G je kód a k němu odpovídající text odpovědi a ve sloupci H je cíl, jakou otázku zobrazit po kliknutí na tu odpověď. Ideální by bylo udělat to s již předprogramovanými funkcemi Excelu. Hledal jsem mezi funkcemi vyhledat, svyhledat, ale funkci, která by prohledávala sloupce třeba na výskyt slova "A2" a vrátila odpovídající číslo řádku, jsem nenašel.

Uvítal bych jakoukoliv pomoc nebo nápady, jak to udělat. Díky.

PS: Asi mi napíšete, proč nedával kámoš při IKT pozor. Problém je, že si asi vzal moc velký sousto, téma už si změnit nesmí a asi to nepůjde bez VBscriptu, který bohužel ani jeden z nás neumí. V PHP s jednoduchou MySQL databází by to byla brnkačka, ale takhle si s tím nevíme rady.

Předmět Autor Datum
Zkoušel jsi funkci POZVYHLEDAT ?
Siki83 05.05.2011 20:38
Siki83
150x jsem se hanbou sklonil a 25x zopakoval RTFM. Díky ;-)
marekdrtic 06.05.2011 15:51
marekdrtic
Ja jsem se patal co je lepší it nebo ikt. Na co z těch dvou by jste šli třeba vy? A proč? poslední
czcztorrent 14.08.2014 19:28
czcztorrent

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru