Předmět Autor Datum
Vyzkoušejte to a neptejte se. To je pořád dokola, ty vaše přiblbé dotazy - "QIP x QIP infium x ICQ 6…
Kurt 28.10.2009 09:58
Kurt
Nejsem sice moc velky znalec ale Outlook Express je dodavanej s windowsama tudiz kvalita a zabezpece…
Syny09 28.10.2009 10:01
Syny09
Outlook Express je jenom poštovní klient, kterým nelze nahradit funkce zabudované do MS Outlooku. Z…
jirka44 28.10.2009 10:16
jirka44
Používal jsem všechny výše jmenované poštovní klienty - pokud jde jenom o stahování/prohlížení pošty…
host 28.10.2009 11:14
host
Měl jsem Outlook Express, MS Outlook, nakonec jsem zakotvil u Thunderbirdu. Chvíli trvá, než si člov…
strejdabrabenec 28.10.2009 11:32
strejdabrabenec
Outlook express - dost často u klientů padá na držku po velikosti překročení schránky 2gb. Pokud nem… poslední
MM_tank 28.10.2009 16:26
MM_tank

Nejsem sice moc velky znalec ale Outlook Express je dodavanej s windowsama tudiz kvalita a zabezpeceni nic moc, Microsoft Outlook je hodne podobny ovsem uz za penizky ale ma dobrou integritu do windowsu, synchronizase s mobilem a tak ale pokud nechcete draze kupovat tak doporucuji alternativu ktera je zdarma a to Thundebird.

Outlook Express je jenom poštovní klient, kterým nelze nahradit funkce zabudované do MS Outlooku. Z toho naopak vyplývá, že používat MS Outlook k pouhému stahování a prohlížení pošty je střílet kanonem na vrabce. Hlavním nedostatkem OE je, že se hroutí, pokud soubor jeho databáze dosáhne velikosti 2GB, jinak je jako poštovní klient jednoduchý, spolehlivý a přehledný. Ptáka bouřliváka neznám, zatím jsem neměl potřebu hledat za OE náhradu (také ovšem nedostávám denně desítky e-mailů).

Používal jsem všechny výše jmenované poštovní klienty - pokud jde jenom o stahování/prohlížení pošty bez jakýchkoli dalších nároků, stačí Outlook Express.
Pokud máš nainstalovaný MS Office a využiješ pokročilé funkce "velkého" Outlooku, např. synchronizaci s PDA, tak jej můžeš používat, i když jeho hlavní cíl je ve spojení se serverem Exchange.
Mozilla Thunderbird je bezproblémový klient, který se dá rozšiřovat a konfigurovat pomocí rozšíření, která jsou dostupná na webu (podobně jako pro Firefox). Thunderbird mohu vřele doporučit.

Měl jsem Outlook Express, MS Outlook, nakonec jsem zakotvil u Thunderbirdu. Chvíli trvá, než si člověk zvykne na trochu odlišný způsob práce. Thunderbirdu ale nevadí velké objemy dat (výše jmenovaný neduh OE), nezaznamenal jsem u něj nikdy nějaké poškození datových složek jako u MS Outlooku při nešetrném zacházení, dá se rozšiřovat, má celkem dobrý systém označování zpráv štítky apod. Jsem spokojen. Horší je, když je z něj potřeba udělat export pošty do jiných klientů (např. do MS Outlook prakticky nemožné, ale to zavání flame, kdo za to může), navíc systém datových souborů TB se mi zdá poněkud nepřehledný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru