Avatar uživatele
mosoj

Ticho včel. Jaká je příčina.

CCD Syndrom zhroucení včelstev. Slyšeli jste něco o tom.
Prý to souvisí s rokem 2012.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Kerberus, Terryle, tom004, anonym, fcoop před 4647 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
michael69

Jako včelař Vám mohu říci,že skutečnost je nejspíš prozajičtější­.Poslední vyzkumy naznačují na použití některých pesticidů v rostlinné výrobě,které oslabují kondici včel a ty pak napadeny bakteriální nákazou,jež poruší jejich nervový systém tak,že včela prostě netrefí zpátky do úlu.V úle zůstane jen hrstka včel a matka,které nemají šanci na přežití.
Doplňuji:
Pro Fcoop: K tomu článku co je u Vašeho příspěvku.To že mobilní telefony poškozují včely se diskutovalo už před lety.U nás v Čechách se rovněž dělaly pokusy s naprosto negativním výsledkem.Já sám používám mobil a přesto,že mi třeba zazvoní když dělám u včel,můžu Vám říci,že včelám to je úplně jedno.Jinak tu větu o včelách a čtyřech letech života Einstein nikdy neřekl.Je spousty dalších opylovačů o nichž veřejnoust nemá ani tušení (pestřenky,včely samotářky,vře­tenušky,atd,at­d.)

Upravil/a: michael69

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Jenom jsem četl,v Reader's Di­gest,že Albert Einstein prohlásil,“Když vymřou včely, lidstvu budou zbývat jen čtyři roky života”. A,je pravda,že vymírání včelstev,po celém světě,ještě nikdo nedokázal,uspo­kojivě vysvětlit.Někdy se mi zdá,že nejlepší,by bylo,setrvat,v „blažené“,nevě­domosti. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
fcoop

Kdyby to byla jen z poloviny realita…Fakt je ,že včely se chovají jinak.Já mám do včelaře hodně daleko,ale soused je znepokojený.
Ten včely chová.

Jestli „chovat“ je správný výraz.

http://naseve­ru.bloguje.cz/533957-vcely-vymiraji-psychopati-jedou-dal.php

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
E.n

Proč zrovna 2012 to nevím, přjít to může kdykoliv, lidi jsou chamtiví a na přírodu nedbají, neváží si toho co mají, a mi můžeme být vděční za ty národní parky. Občas si říkám proč auta, proč bytovky a proč města? Lidem nestačí kola, skromné domky a vesnice. Nové technologie a vymoženosti to si lidstvo vyprošuje, ale kdy se lidi umoudří, to neví nikdo. Včeli jsou opilovači ano, a je zaznamenán pokles, ale to nemusí být jediný důvod proč by měla nastat apokalipsa země je poničena natolik, že chystá dozajista odvetu. Například taková plíce občanu ze Sidney oproti zdravím plicím farmáře z australského venkova jsou jako plíce kuřáka, tim chci poukázat na neustále se zvyšující znečištění jak vzduchu tak i vod a země.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek