Avatar uživatele
tapcos8

Tisk plakátů a vstupenek pro hudební akci konanou spolkem: bude s DPH, nebo bez?

Dobrý den, jako spolek pořádáme v létě hudební akci a potřebujeme vytisknout plakáty na propagaci a také vstupenky a pásky na ruce pro návštěvníky, budeme totiž vybírat vstupné. Firma, které jsme zakázku zadali, nám poslala kalkulaci bez DPH. Budeme tedy firmě platit bez DPH a pak se to řeší až nějak v daňovém přiznání, nebo jak toto provést?
Děkuji za odpovědi.

Zajímavá 0 před 2887 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

  1. Dodavatel není plátce DPH, vy také nejste plátci DPH: prostě oba na dph zapomenete. Vaše ceny žádné DPH neobsahují.
  2. Dodavatel je plátce DPH, vy nejste plátci DPH : Vy koupíte s DPH ale vaše prodejní cena žádné DPH nebude obsahovat i když v ceně prodeje výše DPH započtené bude.
  3. Dodavatel je plátce DPH, vy jste plátci DPH. Vaše prodejní ceny DPH obsahovat budou a vy odvedete daň z DPH. Daň z DPH možno odvádět měsíčně či čtvrtletně, záleží jak to má podnikatelský subjekt uvedené v registraci k DPH.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
JájsemRaibek

Budete platit jako kdokoli jiný cenu s DPH. Pokud jste plátci DPH, můžete si následně odečíst, ale pokud nejste plátci DPH, nic si neodečtete.
Uvádění ceny bez DPH je nezákonné, vždy se musí uvádět cena konečná, tedy s DPH. Pokud vám ji firma neuvedla, stejně DPH přičte.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Raibek: Na plakátu se musí uvádět cena konečná. To je asi jediný v čem tady máš pravdu. Konečná cena nemusí být cena s DPH, pokud prodává někdo kdo není plátce DPH.

před 2887 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek