Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tisk ze 3 PC na 1 tiskárně pomocí USB bezdrátově

Dobrý den,
mám zde tiskárnu a potřeboval bych ji připojit k několika (např.3) PC.
Rád bych se zeptal, zda neexistuje bezdrátové propojení na stejném principu jako např. bezdrátové myši a podobně. Tzn. že by USB konektor byl zapojen do USB výstupu u tiskárny a další 3 USB zapojeny do příslušných počítačů. Tiskárna je naprosto obyčejná laserovka za 3000kč, snažím se vyhnout zasíťování.
Za případné postřehy a rady děkuji!

Předmět Autor Datum
1) sdílenou tiskárnu řešit jinak než sítí je nesmysl (ono to prakticky ani jinak nejde) 2) kupovat t…
JR_Ewing 05.02.2013 10:16
JR_Ewing
I když má předřečník pravdu, existuje to. Jestli to taky funguje netuším, ale je to laciný, tak bych…
jirka44 05.02.2013 10:25
jirka44
Ale on chce bezdrátové :-D
JR_Ewing 05.02.2013 10:30
JR_Ewing
Důvod je ten, že v podniku máme zavedenou síť s různýma uložištěma na serveru a některé PC mají přís…
Chalitd 05.02.2013 10:39
Chalitd
Existuje něco jako bezdrátové USB, ale vždycky to bude jen k jednomu počítači. USB není z principu d… poslední
JR_Ewing 05.02.2013 10:46
JR_Ewing

Důvod je ten, že v podniku máme zavedenou síť s různýma uložištěma na serveru a některé PC mají přístup k netu, některé nesmí, některé ani do sítě a podobně, pokud napojím další PC do sítě tak sežere další licenci, které jsou serverem limitovány..jsou zde napojeny i různé ty obrovské multifunkční tiskárny. Proto je naprosto nutné se síti vyhnout a napadla mne jednoduchá záležitost, což bude ale nesmysl.

V případě že mám bezdrátovou myš, zapojím přijímač do PC. Kdybych měl 3 takové stejné myši, zapojil přijímač do PC, tak předpokládám, že všechny 3 by byly funkční.
Nerozumím, proč není technický možné, aby se jeden přijímač na stejném principu zapojil do USB slotu na tiskárně a sem by se daly odesílat dokumenty z počítačů pomocí bezdrátového signálu na tisk.
Nicméně ujistil jste mne, že je to opravdu nesmysl, konec konců nikde jsem žádné takové USB neobjevil (překvapivě, když dnes existuje USB na každou blbost).

Děkuji

Existuje něco jako bezdrátové USB, ale vždycky to bude jen k jednomu počítači. USB není z principu dělané, aby mohlo sdílet.

Tuto otázku prosím položte svému IT, aby vymyslelo řešení tak, aby to splňovalo všechny vaše požadavky (zamezení přístupu některých stanic na internet a do sítě - router + firewall na lokálním pc), zabránilo plýtvání licencemi (nepřipojení počítače k dané službě), a umožnilo tisk na definovaných tiskárnách (firewally, tiskové servery, práva)..

Ideálni je, pokud se sjednotí platforma (všechno síťově, ne na každou blbost jiné udělátko), pak je to i administračně jednodušší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru