Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Tiskárna Canon Pixma MP160 - chyba E5

Po odstranění problému s přebytečným inkoustem tiskárna fungovala jen poměrně velmi krátce. Nyní vznikl další problém - chyba E5 - nelze spustit tisk, protože kazeta s inkoustem není nainstalovaná správně, nebo není kompatibilní s touto tiskárnou. Problém vznikl po naplnění kazety inkoustem. Tuto činnost jsem dělal ale i několikrát předtím a nikdy tiskárna nic podobného nehlásila a tiskla bez problémů.Tentokrát nepomáhá ani reset kazety - tiskárna nechce tisknout. Vyměnil jsem kazetu s inkoustem za jinou, kterou jsem předtím také nkolikrát plnil a vždy bez problémů - zavada ale trvá. Tiskánu jsem odinstaloval a znovu nainstaloval - ani to nepomohlo - stále ukazuje stejnou závadu a dál nepustí. Jak ji opět zprovoznit? Děkuji za případnou radu. Jiras
Změna předmětu, původně: Tiskárna Canon Pixma MP160
Změna kategorie, původně: Hardware (Kurt)

Předmět Autor Datum
read.php
Zarniwúp 04.09.2009 16:33
Zarniwúp
Takže je mi to už zcela jasné. Tiskárna Canon Pixma MP 160 se nedá plnit a pravděpodobně je plnění h…
Jiras 04.09.2009 18:38
Jiras
již nikdy nekoupit cokoliv co má označení Canon a totéž doporučit i kamarádům a známým Pokud jsou k…
karel 04.09.2009 18:41
karel
Doporucuji tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 8J0W00VXKMI ale nevim jestli se…
borsuk_unreg 04.09.2009 20:16
borsuk_unreg
Pre vsetkych vychcalkov, ktory sa radi hraju na doplnovacov a potom sa stazuju. Predavam takmer vyhr…
fleg 04.09.2009 20:40
fleg
Ale, ale "odborniku" proc tady kricis a delas mnoho povyku pro nic, kde jsi prisel na to ze vychvalu…
borsuk_unreg 04.09.2009 21:09
borsuk_unreg
Ja som nereagoval ani tak na teba ako skor na prispevok nad tebou, kde sa niekto ohana ako si uz nik…
fleg 04.09.2009 22:57
fleg
Pro slovenského odborníka prodejce - pokud jste četl výše uvedené forum - není potřeba nadále chváli…
Jiras 04.09.2009 23:52
Jiras
Odporucam precitat si odporucania a nariadenia vyrobcu tlaciarne a takisto zarucne podmienky. Potom…
fleg 05.09.2009 00:13
fleg
Tedy bych doporucil nespekulovat s doplnovanim inkoustu a obstarat naplne alternativni ktere jsou le…
borsuk_unreg 04.09.2009 23:52
borsuk_unreg
Tato rada ma rovnaku kvalitativnu uroven ako nakup doplnovacich sad. Pokial sa nejedna o originalny…
fleg 05.09.2009 00:18
fleg
Original je vzdy original, pokud ovsem tazatel nechce investovat do originalu, coz je jeho problem a…
borsuk_unreg 05.09.2009 00:50
borsuk_unreg
Dobrý den, chtěl bych obnovit tento problém. Jedná se o chybu E5 (což, jak jsem se dočetl, znamená,…
blažek 23.01.2011 15:35
blažek
Aha, tak oni tam prý nejsou originální kazety s inkoustem, takže je to asi jasné..
blažek 23.01.2011 16:35
blažek
Zdravím,mám ten samý problém,ale zjistil jsem,že to dělá jen barevná catridge,když jsem dal samotnou…
Chosse 20.05.2011 12:29
Chosse
Pokud taky používáš neorigo náplně,zkus toto: http://pc.poradna.net/q/view/418929-tiskarna-canon -pi…
ajavar 06.10.2011 21:03
ajavar
tiskarna canon mp 160 ukazuje a blika E 5 ale u nevim co stim je
martin.s 30.09.2012 22:34
martin.s
datum otazky??? ale mimochodom, nemali canony MP v sebe limit na 3500 stran a potom sa vyply? matne… poslední
Qet-nereg 30.09.2012 22:45
Qet-nereg

Takže je mi to už zcela jasné. Tiskárna Canon Pixma MP 160 se nedá plnit a pravděpodobně je plnění hlídano výrobcem - nejprve hlásí přeplnění nádržky na přebytečný inkoust - je třeba ji vyčistit a kazetu resetovat. Poté po opětovném naplnění kazety začne hlásit, že kazeta s inkoustem není kompatibilní s touto tiskárnou. Bohužel resetovat se dá pouze jednou - podruhé už se reset nepodaří a je nutné vyměnit kazetu s doplněným inkoustem za originální. Je jasné že výrobce chce vydělávat a na spokojenosti zákazníka mu příliš nezáleží. Takže - závěr: - originál cartridge je příliš drahá = drahý tisk - plnění znemožněno výrobcem. Pro mě jasná záležitost - již nikdy nekoupit cokoliv co má označení Canon a totéž doporučit i kamarádům a známým. Jenže jakou tiskárnu zakoupit - takovou která se dá bezproblémově plnit a která nemá uvedená nepříjemná omezení - poradí mi někdo, kdo má s něčím dobré zkušenosti? Předem děkuji - Jiras

Doporucuji tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 8J0W00VXKMI ale nevim jestli se kartuse daji nejak doplnovat, u tohoto modelu je to bezpredmetne, paklize je to vubec dnes u novych modelu inkoustovek vubec mozne, jeji predchudkyne (DX4450) mi vrze jako druha tiskarna v kanclu uz pres rok k naproste spokojenosti a cena naplni jiste nikoho nezrujnuje, mel jsem rovnez Pixmu MP140 a byly take problemy, nastesti po mensim kriku jsem ji vratil z5 prodejci a pote zakoupil prave onen Epson.:beer:

Pre vsetkych vychcalkov, ktory sa radi hraju na doplnovacov a potom sa stazuju.
Predavam takmer vyhradne atramentove Canonky, pripadne ich MFP. Od vzniku rady PIXMA sa totizto z mojho pohladu jedna o bezkonkurencny rad tlaciarni a MFP na trhu. Su podarene jak dizajnovo, tak konstrukcne
+ nizka kazivost (ani nie 1%)
+ usporna tlac
+ oddelene farebne naplne (neratam najnizsie modely, ktore az tak rad nepredavam), ktore su navyse priehladne a stav naplni je mozne zistit aj vizualne
+ bezproblemova instalacia (na rozdiel od znacky HP napr)
- naplne su ochipovane, takze sa NEDAJU doplnat

Cena naplni nie je hrozna a navyse asi nikto z vas necital zarucne podmienky Canonu a pouzitim neoriginalneho atramentu pridete o zaruku. Stoji vam za to?
Mimochodom dovod ochipovania je jasny. Vyrobca stlacil cenu tlaciarni na taku mieru, ze ledva pokryvaju vyrobne naklady a tak sa snazi zarabat logicky na spotrebnom materialy. Alebo si myslite, ze sa da naozaj vyrobit dobra tlaciaren, ktora stoji menej ako liter?

P.S. Pre toho "znalca", ktory tu vychvaluje Epson...posledny podareny model Epsonu bol kultovy LX300 (LX300+) a keby zazil Epsonmaniu pri opravach tychto nepodarkov asi by v zivote nevypustil z huby taku blbost.

Ale, ale "odborniku" proc tady kricis a delas mnoho povyku pro nic, kde jsi prisel na to ze vychvaluji Epson, kde jsi to cetl? Ja jen uvadim sve uzivatelske zkusenosti z provozu obdobneho modelu za cca rok a ze jsem spokojen to ty nezmenis, nejsem servisak, bohuzel, poruchovost Epsonu nemuzu hodnotit, takze jeste jednou upresnim, z huby jsem vypustil jen to ze ji mam rok a ze slouzi k naproste spokojenosti, nikde ji nevychvaluju a ani odborne nehodnotim, toto mi ostatne ani neprislusi, a ponecham to laskave jinym!!:-/

Paradoxne s nejnizsim (MP140) modelem multifunkce od Canonu mam take velmi spatnou zkusenost a nestydim se rict ze to co mi prodali byla obycejna s*acka, navic patalie pri reklamaci, to dobremu jmenu znacky neprida, byt se jedna o nejlevnejsi model, ale primarne tiskarna je urcena k tisku, ne k vytahovani listu s vytisknutym krivym a rozmazanym textem, tohle nechteli jaksi brat v potaz pri reklamaci a ani vyjadreni servisu o neopravitelnosti nepomohlo, nevim , nehanim tuhle znacku, asi jsem mel stesti na spatny kus ci serii, to se muze stat.

Pro slovenského odborníka prodejce - pokud jste četl výše uvedené forum - není potřeba nadále chválit Tiskárny Canon - ostatně domnívám se, že nikdo z těch diskutujících lidí by si už tiskárnu Canon nekoupil. Toto je technická poradna - stačilo napsat, že tiskárny Canon se plnit nedají - ale i to se nezakládá na pravdě. Než jsem se dostal do problému - cartridge jsem plnil minimálně 30x - minimálně a s tiskem jsem byl spokojen. Proto škoda těch zbytečných omezení a proto se raději poohlédnu po tiskárně, která se dá bezproblémově plnit, nebo i po laserové tiskárně - ceny už jsou docela přijatelné. Při větším rozsahu tisku je obsah jedné inkoustové kazety okamžitě prázdný - tyto tiskárny jsou vhodné pro někoho, kdo tiskne spíše svátečně. Tohle všechno je ale pouze jen můj názor - po mých zkušenostech - opravdu nestojím o urážení ve stylu ,vychcalkov , a pod.

Odporucam precitat si odporucania a nariadenia vyrobcu tlaciarne a takisto zarucne podmienky. Potom mozno pochopis, ze tvoje konanie je v rozpore s nimi a ze vyrobca netrva len tak z pleziru na pouzivani originalnych naplni. Je tragikomicke potom sledovat servisy plne pokazenych tlaciarni a "nestastnych" majitelov dozadujucich sa zarucnej opravy alebo vratenia penazi a nadavajucich potom na konkretnu znacku.
Ak by si to stale nechapal pouzijem tak popularne prirovnanie s autom.
Kupis si auto, ku ktoremu vyrobca odporuca konkretny typ a znacku oleja. Ale ty sa rozhodnes pouzit "rovnaky" olej len od ineho vyrobcu a samozrejme lacnejsi. Auto sa ti po case pokazi a ty samozrejme nadavas na vyrobcu.
Ako inak nazvat taketo konanie ako vychcanost? Chcete setrit tam, kde sa nema a potom sa stazujete. Ja na to ine slova nemam, takze na tom vyraze trvam. Ak ta to uraza je to tvoj problem. Mozno ked budes starsi pochopis, ze ti chcem len dobre;o).
Btw s tou spotrebou si sa tiez riadne sekol. PGI-5 ako najpouzivanejsi black cartridga na predchadzajucich generaciach PIXMA je dimenzovany na 450 stran textu (iso norma)a stoji nejach 11-12 Eur (aspon u mna stoji tolko).
Suhlasim s tebou v jedinom. Toto je technicka poradna a stacilo napisat do tlaciarni Canon ide len ORIGINALNE naplne znacky Canon.
Edit:
Este doplnim, ze ja zakaznikom pocas zarucnej doby neodporucam pouzivanie neoriginalnych cartridgov a dokonca tym, ktori tak ucinia odmietnem prevziat pripadnu reklamaciu a posielem ich priamo do servisu Canonu (normalne preberam starosti o reklamaciu za zakaznika ja).

Original je vzdy original, pokud ovsem tazatel nechce investovat do originalu, coz je jeho problem a ma potize s doplnovanim, pak jedine alternativni reseni, co jineho, rozhodne bych ale nekupoval jiny model multifunkce, to je blbost. Radeji bych to resil nakupem laserove tiskarny za cenu jen o neco malo vyssi. A vubec, vyrabi se dnes nejaky model levne inkoustovky ktereho cartuse lze bez potizi a komplikaci doplnovat, kdysi jsem vlastnil tiskarnicku Canon Bubble Jet i350 a tam se daly cartuse lehce doplnit, ale nedelal jsem to ani jednou, padz original BCI-24Bk byl za cenu do dvouset korun a navic tiskarna jela i samostane jen s cernou naplni, pro kancelarsky obcasny tisk naprosto idealni, tahle mi slouzila velmi dlouho s vybornou kvalitou tisku, potom bohuzel odesel podavac papiru tak jsem ji podekoval a pohrbil do hw nebe.

Dobrý den,

chtěl bych obnovit tento problém. Jedná se o chybu E5 (což, jak jsem se dočetl, znamená, že cartridge není nainstalovaná, nebo je špatně vložena), také na tiskárně Canon MP160. Jenom podotýkám, že tiskárna obsahuje nové (správné) originální cartridge.

Při tisku vyskočí tato hláška:

http://img833.imageshack.us/img833/4502/canonmp160 e5.png

Nemáte někdo nějaký tipy na řešení, nebo jestli mám zkusit přeinstalovat ovladače? Je to na OP Windows Vista.

Zdravím,mám ten samý problém,ale zjistil jsem,že to dělá jen barevná catridge,když jsem dal samotnou novou černou tak černá zhasla a svítila barevná,když tam přidám starou barevnou svítí obě a kod E5 .Pry se dá resetovat přelepení kontaktů víte o tom něco?? Josef z Karviné

datum otazky???

ale mimochodom, nemali canony MP v sebe limit na 3500 stran a potom sa vyply? matne sa pamatam, ze som taku reklamaciu riesil, canon mi to odmietol, v ich vnutornych servisnych materialoch to bolo, ale v navode nie. viem ze som zakaznicke radsej dal kus za kus, bola to lekarka a tlacila na tom recepty...

Zpět do poradny Nahoru