Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Titulky vs Kodeky

Zdravim. Mám na DVD vypáleno i pár filmů (film.avi) s titulkama (film.srt). Poraďte, prosím, jak co nejelegantněji dosáhnout přehrání těchto titulků spolu s filmem.

V PC zatím nemám nainstalovaný žádný kodekPacky. Mám jen čistou instalaci WinXP-SP2-MCE (spolu s WMP11) + PowerDVD 6.0 + Nero 6.
Po žádnejch balíčcích kodeků netoužím - nemám potřebu je mít. Jedinej problém mám s přehráních právě oněch .SRT titulků. (tak proč s jedním potřebným kodekem stahovat v balíčku i hafo dalších nepotřebných kodeků a filtrů, že jo)

Doporučte prosím nějaké jednoduché, nenáročné a účinné řešení. Dík

Předmět Autor Datum
VLC player - ne "kodeky" , ne titulkovací filtry - vše má při sobě - vyzkoušej, budeš spokojen.
kmochna 18.04.2008 22:06
kmochna
VLC (i SMPlayer) je velice dobrý až na jednu maličkost: titulky umístí (oba) jen do obrazu. Pokud je…
janík 18.04.2008 22:44
janík
KMplayer - taky má všechny kodeky u sebe a umí s titulky v .srt a všech ostatních formátech hotová k…
orang-utang 18.04.2008 22:40
orang-utang
Hledal a taky nenašel - řekl bych, že furt neumí. :-)
kmochna 19.04.2008 08:18
kmochna
Dobře, díky za typy na přehrávače. Ještě se zeptám na jednu věc: Napadá mě totiž ještě jedno řešení,…
Honza2 19.04.2008 03:29
Honza2
JJ vobsub je titulkovací filtr a základní formáty přehraje. A nebo divx-g400.
kmochna 19.04.2008 08:14
kmochna
Jestli používáš Windows MCE (jak píšeš), pak je nejlepší používat nějaký filtr typu DirectVobSub, kt… poslední
Ynd0r 19.04.2008 09:04
Ynd0r

VLC (i SMPlayer) je velice dobrý až na jednu maličkost: titulky umístí (oba) jen do obrazu. Pokud je obraz na př. 16:9 nebo širší a přehrává se na klasickém monitoru nebo televizi, preferuju titulky pod obrazem. Umí to např. BSPlayer (nejlépe starší free verze 1.32-1.37) a místo codecpacků CCCPack nebo ffdshow. Dá se měnit barva písma, jeho velikost, použité písmo nebo zda se mají delší titulky přizpůsobit zmenšením nebo rozdělením do více řádků.

KMplayer - taky má všechny kodeky u sebe a umí s titulky v .srt a všech ostatních formátech hotová kouzla. Zobrazí je, kde si zvolíš - v obraze, mimo obraz, velké, malé, tučně, tence, kurzívou... Umí i výpravné titulky v různých barvách, co se dávají do .mkv.
Základem je ve všech playerech mít titulky pokud možno stejně pojmenované jako film a většina programů je načte automaticky (Media Player Classic, SMplayer).

Jen doplňuju k tomu, co psal kmochna, protože VLC je fajn.

Akorát, nezkoušel jste někdo, jestli jdou titulky v novém VLC zobrazit do černého pole mimo obraz? V KMP se tomu říká "do překryvné plochy", ale ve VLC jsem podobnou možnost neviděl. Tam je jen jak vysoko (nahoře-----dole), ale pořád v obraze filmu. Dík.

Dobře, díky za typy na přehrávače.
Ještě se zeptám na jednu věc: Napadá mě totiž ještě jedno řešení, kterýmu bych se nebránil - ato stažení jednoho jediného kodeku (né balíku kodeků), kterej neumí nic jiného než právě to přehrávání těch titulků (v různých formátech - ne jen .SRT). Nejsem si jistej, ale neumí právě toto kodek jménem VobSub? Nebo snad nějakej jinej? Díky

Jestli používáš Windows MCE (jak píšeš), pak je nejlepší používat nějaký filtr typu DirectVobSub, který vloží automaticky titulky přímo do obrazu.
Když použiješ pro přehrávání titulků jiný přehrávač, přijdeš o všechny výhody MCE.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru