Avatar uživatele
ReHu

Tlak vody v plynovém kotli

Ahoj, od loňska mám doma nový plynový turbo kotel a při postupném odpařování mi v oběhu došla voda. Vodu jsem dopustila, nicméně bych ráda věděla, kolik vody dopustit, jaký tlak vody by měl ukazovat měřák. Dopouštěla jsem a dopuštěla, až mi voda tekla ven, tak bych se toho chtěla příětě vyvarovat. Díky. R.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, rynek878 před 5183 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
fira

Většinou to bývá tak že na kotli nebo někde na systému rozuměj potrubí je budík a tomu se říká manometr.Ten nám ukazuje stávající tlak v potrubí.Na ciferníku jsou čísla a ručička.Podle toho jaký máme tlak se nám ručička pohybuje.Měla by tam být červená čára a za tuto čáru by ručička neměla jít.To nám ukazuje max tlak v systému.A jenom pro zajímavost.Topení má uzavřený okruh a nic se z něj nemůže odpařovat.Pokud se vám voda ztrácí tak je to buď odvzdušňováním A nebo je někde únik.A ještě maličkost.Až budete vodu napouštět tak méně než až k červené čáře protože jak známo čím teplejší voda tím vyšší tlak a pak by mohlo dojít k tomu že by vám kotel vypnul a nebo jestli má váš kotel pojistný ventil tak by tlak upustil.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

Nevím jaký kotel tam máte, ale asi tam budou čísla. Od jedničky do 3–4. Takže klidně natlakujte na „1“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Tuto informaci musíte mít v návodu ke kotlu. Pokud vám ubývá voda máte někde chybu kde systém teče.Musí se počítat z tepelnou roztažností vody,teplá nabývá na objemu k tmu slouží expanzní nádoby.Případně zavolejte firmně která kotel instalovala tam vám nejlíp poradí.

před 5047 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek