Avatar uživatele
anonym

Co mám dělat když město nechce zkrátit stromy ohrožující můj dům a veř.komunikaci

Město zamítlo pokácení( vysokých více než 20m )stromů , které rostou 10 m od mého domu i když majitel pozemku s tímto soulasí. Tyto 4stř. smrky a bříza jsou osamoceny a v případě bouře jsou vždy nakloněné až nad střechu domu a místní komunikaci a hrozí pádem na střechu domu a silnici s 2 chodníky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5389 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
blesk26

No nevím přesně, ale asi bych si nechal někde sepsat posudek, že jsou ty stromy nebezpečné a potom by město nemělo mít na výběr.

Docela bych se ale bál, že kdyby stromy spadly, tak by vina mohla být hozena na majitele pozemku, i když ten s pokácením souhlasil. Zjistil bych si, jestli je možné (když pokácení nepovolí) alespoň sepsat s městem dohodu, že pokud dojde k nějaké škodě na majetku nebo ublížení na zdraví, bere za to svým zákazem zodpovědnost a uhradí škody.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lencis

Nechat vypracovat posudek a znovu zažádat město. Oni si také nemůžou dovolit schválit jen tak něco vykácet a investovat do posudku nebudou, co kdyby je někdo napadl např. z ochránců přírody. Takže zalepit jim hubu papírem s razítkem a půjde to… snad.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek