Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno TomTom XXL IQ Routes nebootuje

Zdravím,
tentokrát mám problém s navigací v názvu dotazu.
Majitel navigace chtěl provést upgrade map na zařízení se zrušenou zárukou (jiný příběh, jak přijít vinou TomTomu po 9 měsících o záruku). Jelikož si nebyl jistý a nechtěl nic pokazit, zavolal na technickou podporu, kde ho krok po kroku naváděli, co má dělat. Postup byl správný, výsledkem je ale nebootující navigace.
Naformátoval jsem 2GB interní paměť, přes TomTom HOME 2 jsem provedl instalaci všeho, co mi nabídnul (systém, mapy, pár patchů). Po instalaci chci navigaci zapnout, to jde normálně, objeví se animace vyjadřující hledání systému v paměti, dojede na konec, začne bootovat, problikne obrazovka a to je konec. Zasekne se na obrázku TomTom a nenačte se. Zkoušel jsem reset, zkoušel jsem ji několikrát přeinstalovat, už jsem do ní i pokusně nahrál systém určený pro podobný TomTom XL a vždycky se zaseknu na stejném místě s jediným rozdílem, že XL má proti XXL jiný splash screen.

Co se dá ještě zkusit? Ten člověk navigaci potřeboval, takže už má jinou, já dostal starou na pokusy.

edit: Tak po několika dnech hraní si navigace nabootovala a zahlásila, že nemá mapy. Značím jako vyřešeno i když nevím proč.

Předmět Autor Datum
vypadá to, že nenachází mapu; zeptám se zdánlivě "hloupě" - je nainstalovaná nebo ne,pokud vím, po u…
jirkašr 21.03.2013 19:26
jirkašr
Navigaci je 9 měsíců, mapy mám nahrané v paměti přes TomTom HOME 2 (samo je to stahovalo z internetu…
Potkan007 21.03.2013 20:00
Potkan007
hm, tak tady je každá rada dobrá, je pravda, že mi také občas nějaký TT stávkoval a nechtěl sežrat n…
jirkašr 21.03.2013 20:45
jirkašr
Tak mapy už jsou v navigaci. Paměť mají spočítanou dost těsně, snad volno pouhých 360kB nevadí. Navi…
Potkan007 21.03.2013 21:16
Potkan007
Zdar Mam stejny problem...na TT XL IQ .. byla tam aktualizovana mapa asi pred 2r. Normalne to makalo… poslední
budinek 11.02.2014 09:54
budinek

vypadá to, že nenachází mapu; zeptám se zdánlivě "hloupě" - je nainstalovaná nebo ne,pokud vím, po ukončení platnosti update map, novou nemůžeš stáhnout, jinak bych zkusil ještě vrátit TT pomocí zálohy v TomTom home zpět před do stavu před pokusem o upgrade zařízení, pak bych zkusil vše znovu a kdyby se to nepovedlo, stáhnul bych si nový Navcore, pak i mapu, a vyřešil to po svém ...

Navigaci je 9 měsíců, mapy mám nahrané v paměti přes TomTom HOME 2 (samo je to stahovalo z internetu a nahrávalo).
Zálohu nemám, u mého počítače byla prvně připojena až po zřícení a majitele popohnali po telefonu tak, že záloha je prý zbytečná. Problém je, že už jsem si stahoval Navcore i ručně a nenabootovala, s mapama i bez se vždycky zasekla úplně stejně.
Teď z mně neznámých důvodů jde najednou zapnout a požaduje mapy, nahrál jsem do ní stejný systém jako už několikrát a najednou se bez problémů načetla, tak zkouším stahovat mapy.
Navigace má sice zrušenou záruku, ale nové mapy k ní stále mám. Se zárukou to je tak, že stejný problém nastal 2 měsíce po koupi, majitel navigaci reklamoval, přišla mu úplně nová a tím bral reklamaci za úspěšně vyřízenou. Jenže po dalších 6,5 měsících, tedy pár týdnů zpátky, se stalo to samé při aktualizaci po telefonu (už se bál sám po minulé zkušenosti) a reklamační oddělení firmy prohlásilo, že si koupil novou navigaci se zárukou 24 měsíců, ale když je reklamace dokončena výměnou kus za kus, je záruka na vyměněný pouze 6 měsíců. Hrozil jim inspekcí, ale na opravdové řešení nemá moc nervy, takže to vzdal.

hm, tak tady je každá rada dobrá, je pravda, že mi také občas nějaký TT stávkoval a nechtěl sežrat nový sw, nicméně po opakovaném formátu a nahrání nové Navcore, případně opakovaném resetu si navigace dala říci. v tomto případě to vypadá na HW problém. Takže nezbývá, než opakovaně pokoušet štěstí. A snad se zadaří. Obdobně se to stává při pokusech "o flešnutí RAM" v PDA. I zde je někdy zapotřebí nevysvětlitelný - několikanásobněopakovaný flash, než se chytne. Tak hodně štěstí.

Zdar
Mam stejny problem...na TT XL IQ .. byla tam aktualizovana mapa asi pred 2r. Normalne to makalo,a zarzu to same.. nacita ,zobrazi se logo TT a postoji. Muzete mi poradit akym spusobem to sprovoznim ? Jak tam dam novu mapu a nav core?
Dekuji moc

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru