Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topení v malém bytě

V rámci rekonstrukce bytu měním plynové topení za teplovodní. O ohřev se bude starat kotel protherm tiger 12 KOZ. Byt bude vytápěn dvěma radiátory 140x60x22. Potrubí o průměru 20mm a délce 36 metrů bude zasekáno do zdi a obaleno izolací. Teď k dotazu. Pro materiál jsem se rozhodl pro klasický plast, navrhujete něco lepšího? Co použít k ovládání topení, termostatickou hlavici klasickou, nebo digitální? Jaký vybrat ventil - prosím kdyžtak o konkrétní odkaz. Na co si dát pozor při vlastní realizaci? Cílem je levná vlastní instalace otopného systému v malém bytě ve starém domě. Díky všem za odpověďi

Předmět Autor Datum
Ne že bych byl odborník, ale s topením v plastu jsem se setkal u kamaráda. Počítáte s teplotní dilat…
Ara 30.04.2014 07:29
Ara
počítám s realizací dilatační smyčky na každé větvi :-) samotný kotel má vlastní ovládání.
Winie 30.04.2014 10:28
Winie
"...Potrubí o průměru 20mm a délce 36 metrů bude zasekáno do zdi a obaleno izolací..." Není škoda pr…
náhodný 05.05.2014 21:35
náhodný
osobne se mi to nelibi, navic pak vznika problem s usazovanim nabytku atd.. uz to mam pripravene, ta…
Winie 08.05.2014 10:43
Winie
pokud trubky do zdi ne v pastu!!! radiátory bych nechal jaké máte ale nedávno setkal s tim že i kdy… poslední
kamzl 08.05.2014 23:07
kamzl

Ne že bych byl odborník, ale s topením v plastu jsem se setkal u kamaráda. Počítáte s teplotní dilatací trubek ? Jestli mě paměť neklame, tak u trubek to dělalo cca 5mm na metr délky trubky (při cca 60 stupních C). Ad regulace, jak budete řídit samotný kotel ?

"...Potrubí o průměru 20mm a délce 36 metrů bude zasekáno do zdi a obaleno izolací..."
Není škoda práce se zasekáváním 36 m trubky do zdi a tepla ve zdi? Při jakékoliv opravě bude nutné potrubí ze zdi vysekávat. Dobře udělané rozvody vody, tepla, nebo i počítačových sítí apod mohou být vzhledné i když jsou v bytě. Asi bych nechal potrubí venku. Pokud dáte tenké měděné trubičky, nejsou levné, ale funkční, trvanlivé a když jsou dobře udělané, tak docela pěkné.

pokud trubky do zdi ne v pastu!!!

radiátory bych nechal jaké máte ale nedávno setkal s tim že i když kotel máte odpovídající tak dva radiátory jsou málo.do okruhu bych přidal ještě někam nějaký radiátor.Záleží a to nepíšete jak velké prostory budete vytápět, jaké radiátory máte(litinové / plecháče)

jde o to aby jste zbytečně nehicoval ten kotel(okruh).může se stát že Vám bude pojišťovák furt odpouštět zbytečný tlak.

ventil jeho výběr je na Vás, kvůli pohodlnosti bych se nebál toho digitálního.Odkaz konkrétní hodit nejde, nikdo neví a asi i vy zatím to budete mít řešený.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru