Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Totálně zaflákaný počítač při otevření 300 oken

Ahoj, omylem jsem v prohlížeči Opera dal otevřít 300 odkazů do nového okna místo do tabů v novém okně. Při tom jsem tvrdě narazil na limit stability KDE. Děly se divné věci: padalo kde: taskbar byl zmatený, všechno bylo pomalé, v ostatních aplikacích nešlo pořádně ani psát na klávesnici protože furt jsem musel klikat do textového pole, aby bylo aktivní. Dokonce i taskbar ukazoval grafické bugy. Dále konsole yaukake při zajíždění na obrazovce nechávaly stopy (něco jako když se ve win 98/xp sekne aplikace a vy přesunem okna kreslíte po ploše vzor odpovídající okraji okna)...

Další věc s kombinací s tragickou stabilitou při nedostatku RAM- zamrzal kurzor, při pohybu se hýbal asi o 6 pixelů za sekundu a rozsvítila se kontrolka disku (mám SSD s propustností řádově stovky MBps)

Dokonce jsem se přehlásil na VT1, abych mohl ukončit operu, ale furt vylézaly hlášky:
zsh_hightlight_main_hightlighter:31 fork failed: nelze alokovat pam##
dokonce i psaní v konzoli mělo strašný lagy..

Ve windows se mi tohle nestávalo, tam zamrzla opera, ale zbytek systému jel, a hlavně zadruhé tam systém nedovolil takto brutálně nebezpečně vyčerpat RAM, kdy systém byl tak pomalý, že bouchnou nervy flegmatikovi!

Takže dotaz: existuje nějeké desktopové rozhraní, které je stabilnější a nesesype se při otevření většího množství oken?

pS: ještě se objevil relikt: na ploše se vlevo nahoře zobrazuj identické kopie kalendáře (který se normálně vpravo dole, když se klikne na hodiny v panelu) Chovají se jako dvojčat: obojí reagují na kurzor myši(obarvení data) a to obsah obou oken je sycńchronizovaný

A mimochodem je normální takhle enormní zatížení procesem X?(jak je vidět na screenshotu?)

Předmět Autor Datum
lol, otvoris tam 300 okien a cudujes sa? naco stabilnejsie prostredie, ked take mnozstvo okien nik n…
shiro 05.11.2013 08:55
shiro
to mas sice pravdu, ale mohou nastat jine situace, kde nejaka aplikace vlivem chyby zacne vyuzivat n… poslední
RedMaX 05.11.2013 09:52
RedMaX

to mas sice pravdu, ale mohou nastat jine situace, kde nejaka aplikace vlivem chyby zacne vyuzivat nebezpecne mnoho prostredku a windows obvykle tu aplikaci odstrelej, zatimco na linuxu pod KDE (nevim presne, zda to ma na svedomi KDE nebo linux obecne) se cely system zpomali, on vylozene nevytuhne a ani aplikace nevytuhne, ale bere si prioritne vsechny prostredky a treba pohyb mysi trva 5 minut, proste ve stylu kdo driv prijde, ten driv mele a jemu se tohle chovani nelibi, on by radsi, kdyby treba mys jakozto dulezitejsi udalost dostala prednost a radsi to tu Operu sestrelilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru