Avatar uživatele
iceT

Tož je toto normální?

Můj mladší bratr má s přítelkyní mimi a bydlí spolu u její babičky.Ale ne přímo v domě,na pozemku jsou dva domečky,takže mladí i babička mají svoje teritorium.
Bratrovu přítelkyni jsem viděla všehovšudy třikrát,on nám své kamarádky nikdy neukazoval.
Jen se mi zdá,že vždycky když přijedeme na návštěvu,je moje skorošvagrová divná-buď je jí špatně,nebo se s námi nebaví.Zrovna dnes u nich byla na návštěvě sestra s mamkou a taky to dopadlo tragicky.Tedy tak,že mamka přišla,řekla snaše -ahoj matko-a ona se urazila.Nevím proč a co by na oslovení matko mělo být urážlivého.Ale takových excesů je víc.
Když přijeli oni k nám do města na hody,tak se zdrželi tak hodinku a protože jí údajně bylo špatně,tak řekla,já jedu domů a bratrovi ty si tady třeba zůstaň.Když jsme se jednou sešli všichni,tak ji moje mamka šla pozdravit a ona pomalu neotevřela hubu a šla pryč.
Naše rodina se nepovažuje za nějaké inteligenty,rodinné sešlosti jsou pro nás přežitek,prostě na to nejsme zvyklí,a o to víc jsme radši,když se sejdeme neplánovaně.
Ale co nedokážu pochopit,je to,že na jednu stranu je nám všem vyčteno,že jsme se na mimi ani nepřijeli podívat,(přitom na fb je album nejméně o dvoustech fotkách,takže víme jak roste)a když už se člověk urve místo,místo aby odpočíval,tak se mu dostane takového uvítání a jednání.Neustálé stěžování si,že je pořád doma sama s miminkem je na fb taky na denním pořádku,ale dobře věděla jaké směny bratr má,snad neočekávala,že chlap bude sedět doma na zadku a nechá se živit,když je toho schopný sám.
Mě už se k nim ani nechce jezdit,dnes se tak rozhodla i mamka se sestrou,že k nim prostě jezdit nebudou,že na takové chování nejsou zvědaví,a když,tak někam na neutrální půdu.

Pordíte jak se chovat k takovému člověku?Je pro to nějaké logické vysvětlení?Já vidím jen to,že podle mě je na dítě ještě mladá a nezralá. Děkuji za názory a zkušenosti.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? magicm18, kapka, johana 56, tom004, suaeda, fcoop, anonym před 4619 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Moje rada,asi bude k ničemu.Já bych ji,bratr nebratr,natvrdo umravnil.Něco podobného jsem zažil.Půl roku,jsem neexistoval,dnes je vše v pohodě.Ale na každého,to fungovat nemusí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Kontakty bych s bratrem nepřerušoval a její stezky při návštěvě neposlouchal. Setkat se někde na chvilku mimo rodinu (jejich dům)není od věci. Třeba jen na chvilku aby nebyl čas na nářky.
A jak si to bratr zařídí je jeho problém – nemá smysl do toho vstupovat.
Mimochodem – neměl by jí vyndat procesor z PC? Ono to internetové fňukání je v republice a i ve světě celkem běžné.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Tady je každá rada těžká-. Já osobně bych asi přerušil s takovým člověkem kontakty na pouze ty uplně nezbytné. Bohužel, některé příbuzné si nemůžeme vybrat. A jak se do lesa volá...............

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
magicm18

Mam rad vztahy „narovinu“.Pro­to,bych si nasel chvilku a uplne na rovinu bych si s ni popovidal.Treba to k nicemu nepovede,ale treba ano.Je lepsi si problemy vyrikat,nez chodit kolem „horke kase“.No,a brachovi bych asi take rekl, jak se na tyto "vztahy"divame my.Treba je to jen nejake nedorozumneni a je lepsi,kdyz budete vsici vedet ,jak na tom jste.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rufus

Možná je jedním z typu lidí, kterým se říká věční krevulanti, pořád si na něco stěžují a voda jejim málo mokrá a tráva málo nebo moc zelená, takové triviality. Je také možné se bokem bráchy zeptat, jestli taková byla i před otěhotněním či porodem, může to být nějaká forma poporodní deformace či hysterie. Třeba se jí zdá, že je přehlížená a nedůležitá a tímhle způsobem a zvláštním chováním si snaží vynutit pozornost, nebo i volá tak trochu o pomoc…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Valky

Můj partner má mladšího bratra a teď s ním zažíváme něco podobného.
Je mu 18 let a má „první známost“, takovou tu první větší lásku… A chová se hrozně.. Jeho slečna je starší – 21 let. Přišel s ní k nám (byt s partnerem), protože chtěl něco půjčit. Slečna celou dobu stála úplně na konci chodby, nepozdravila – já ji ani neviděla… A jen jsem slyšela – Už jdeš? – Byli spolu asi 14 dní… Ten kluk ještě studuje, díky ní dělal reparát a samozřejmě proto, že za ní pořád jezdí, ho neudělal… Ona za ním jezdit nechce, protože nemá ráda jeho rodiče – Viděla je asi 10 minut… :D Ona už pracuje, ale chápu to, je jednodušší, když on za ní dojíždí přes půlku republiky, když nemá ani korunu… ;) Všichni se bojíme, že se vykašle na školu a začne pracovat, jen aby s ní byl… Chová se teď jako blbec.. K dovršení všeho včera volal, že byl na pohotovosti, že je strašně nemocný a zůstane u jejích rodičů přes týden – No, to se opravdu sluší… Když mu rodiče nakázali, aby jel alespoň k nám, když je nemocný (Cesta autobusem domů by ho prý zabila), tak řekl, že by to nezvládl (Má to sem 3 zastávky tramvají..) Je to děs… Je s ní 4 měsíce a nás navštívil 2×, když něco potřeboval a vždy jen mezi dveřmi… Takže chápu, jak se cítite… Jak proti tomu bojovat, to zatím nevíme… Rozhodně nepomůže „moralizovat“ nebo urážet tu jeho „krásku“, pokud chcete s bratrem ještě udržovat nějaké kontakty…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek