Avatar uživatele
EliškaG

Trekingové hole

poraďte mi prosím jaké koupit trekingové hole. Někde jsem četla že jsou nordic walking hole jednodílné, ale i teleskopické nebo třídilné. Rozdíl je asi i ve Váze – asi je lepší nějaké ty lehké. Poraďte co by jste doporučili, případně jaké máte skušenosti. Nechci kupovat nějaký ten šunt, ale zase nechci koupit něco předraženého jen kvůly značce.
Doplňuji:
asi nějaký ten střed. Určitě půjdu i po asfaltu, ale i v lese nebo do nějakého lehčího kopce. Pokud by mi někdo poslal i nějaké ty odkazy budu ráda. Je jich totiž na trhu dost a já se v tom nějak nevyznám

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanulka11, Pájo před 4151 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Odpoveď byla označena jako užitečná

Trekingové hole kupte hlavně podle terénu, ve kterém je chcete používat.

Tzn. chcete je na kondiční chůzi v lehkém terénu (město, park, lehká turistika)? nebo už s nimi půjdere na Sněžku (středně těžký terén) nebo to budou už dokonce rakouské-italské Alpy (treking)?

Při nordic walking hole příliš nezatěžujete, slouží (jen) ke komplexnímu pohybu celého těla. Jejich materiál tedy nemusí být tak kvalitní. Nemusí být teleskopické (chodí se po rovině a neskládáte je pro připnutí na batoh). Mají většinou gumové zakončení (místo kovového hrotu). Na asfalt, betonové stezky ve městě.

To při turistice a na treku se hole používají k ulehčení chůze – hlavně v těžším terénu se zátěží – batohem. Pomáháte si notně při stoupání rukama, odpočíváte na nich, lépe se vám drží rovnováha s těžkým a vysokým batohem. Hole dostávají zabrat a musí být z kvalitního materiálu. Je vhodné, když mají kovový hrot a jsou lehké a teleskopické. Teleskopické se dělají nejen kvůli skladnosti, ale hlavně pro možnost zkrácení holí v prudkm stoupání nebo nastavení nestejné délky pokud byste šla delší dobu po nakloněné vrstevnici.

Vždy tedy hole volte podle hlavního záměru.

Doplňuji:
V prodejně sportovního vybavení vám jistě pomohou najít vhodný kompromis (materiál, váha, ne-/odpružení, cena) a na výše uvedené věci (terén/účel) se Vás budou ptát.

Já osobně mám skialpinistic­ké/trekingové teleskopické (3-sekční) hole zn. Leki.

Upravil/a: Pájo

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Koupila jsem si na vyzkoušení hole u Vietnamců a zatím mi vyhovují, takže je měnit nehodlám. Důležité je správně hole používat, aby skutečně pomohly. Dávám link na videa, podle nichž se to dá naučit:
http://search­.seznam.cz/?q=se­versk%C3%A1+ch%­C5%AFze&aq=&oq=&s­ourceid=szn-HP&thru=

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Hlavně je důležité si je dobře nastavit, ať už jsou jakékoliv ,jinak vás budou bolet lokty a zápěstí a po pár dnech celé tělo- budete ho špatně zatěžovat.
Chodíme s nimi již několik let a je to pohoda , je to úplně něco jiného, než když člověk jde bez nich. Naše mají 3 druhy nástavců podle povrchu po kterém jdete . Koupili jsme je ve zdravotních potřebách – cena byla kolem 600kč ,už si přesně nepamatuji . Tenkrát nějaký moc výběr nebyl ,ale plně nám vyhovují .

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
terkaprihodo

Díky všem moc za tipy. Právě nad tím, že bych si koupila takové ty trekingové hole teď taky hodně přemýšlím. Byla jsem nedávno s partou přátel na jednom výšlapu a kamarád je právě měl. Opravdu je to pak o něčem jiném. Podle toho, co říkal, tak on je objednával z https://www.na­turehikecz.cz/ tak se tam po nějakých asi také podívám.

Avatar uživatele
Pájo

Jsou i takovéhle komplety s gumovými nástavci na ocelové hroty a s kroužkem do sněhu:
http://www.wor­ker.cz/1165/te­leskopicke-turisticke-hole-prostubai
Kolik do nich chcete investovat Kč?

před 4151 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pájo

Proklikejte fotky produktu a podívejte se na první video.

před 4151 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pájo

http://www.hu­dy.cz/turistic­ke_hole/
zadejte si značku/druh/cenu

před 4151 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek