Avatar uživatele
dvorda

Trestní oznámení, promlčecí lhůta? Jaká je nejlepší obrana? Mám právo nahlednout do vyšetřovacího spi­su?

Dobrý den, dnes mi volala PČR, že na mě bývalá exmanželka podala trestní oznámení za roky 2008–2010? důvod mi odmítli zmínit. Řekl jsem , že nepřijdu dokud mi nepošlou písemné vyrozumnění.Bude na tom písemném vyrozumění uveden důvod? Je pravdou, že jsme se hádali kvůli penězům..nic víc.věřte nevěřte, nyní se ji chystám po mnoha neuspěšných setkání zažalovat o doplacení hypotéky a vypořádání SJM. Je možné, že mě tím chce nějak dostat „ke zdi“. Na koho straně je důkazní břemeno k trestnímu oznámení? Uvažuji, že bych ho podal na základě finančního vydírání?? Ale pouze pokud to bude mít význam… vůbec nejsem na nějaké dohadování a spory stavěnej…raději ustupuji a myslím si své, ale v tomto ustoupit? i když zatím nevím oč jde?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3997 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Za prvé je hloupost dráždit policii tím, že se odmítnete dostavit na základě pozvání formou telefonátu.
Za druhé právo nahlížet do spisu má každý, proti komu je vedeno soudní řízení.
Za třetí – když jste se rozváděli, měli jste s manželkou uzavřenou dohodu o majetkovém vyrovnání? Pokud ne, tak po třech letech spadá SJM do podílového vlastnictví. I toto jste povinni si vzájemně vypořádat.
Za čtvrté je problém prokázat, že manželka Vás finančně vydírá. K tomu budete potřebovat důkazy.
Za páté není dnes už vůbec podstatné, proč jste se hádali. Důležité je, že zřejmě zůstaly nějaké nevyřešené finanční a majetkové otázky, které bude třeba vyřešit. Pokud je převážná povinnost platit na Vaší straně, tak byste měl být žalující stranou Vy. Také záleží, kdo užívá předmět, který je zatížený hypotékou.
Za šesté Vám radím najít si dobrého advokáta a dát dohromady veškeré podklady. Za sedmé doporučuji ověřit si, které záležitosti již mohou být promlčené.
Na závěr mohu zdůraznit pouze potřebu schopného právníka, protože jak čtu Vaše slova, tak mám pocit, že z problémům se vyhýbajícího člověka se z Vás stane nejspíš člověk „důkladně oškubaný“.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Nejsem právník, ale co vím je, že u trestních věcí platí presumpce neviny. Podezřelý je tedy nevinen, pokud žalobce nedá soudu dostatečně dobré důkazy. A u trestních věcí vás nebude žalovat vaše ex, ale stát, pokud po poršetření policií k tomu najdou důvod.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek