Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trhá se mi grafika :(

Ahoj všem ;)

poslední dobou mám celkem problém... Trhá se mi grafika.. ale né tím stylem, že bych tam měl modro červeno zelené pruhy.. ale tím stylem, že třeba vypínám Windows (7 Ultimate 64bit) a z ničeho nic mám to "Ultimate" 2x.. nebo například projíždím web, a začne mi to dělat to samé, ale.. když např. koukám na film, tak se obraz netrhá, video, včetně zvuku jsou O.K... už si něják nevím rady co s tím... dnes se mi stalo že mi to hodilo hlášku (tuším) "Ovladač grafického adaptéru přestal pracovat" potom najednou začal sekaný pohyb, no prostě hrůza...

Grafiku mám nVidia GeForce 8200M G.. vím, na hraní her a podobných věcí to není. Ale na normální hraní pro zábavu (pár onlinovek) to stačilo. Pokud by někdo dovedl poradit, co s tím, a proč by tomu tak mohlo být, byl bych rád za radu.

Předpokládám, že snad GK netrpí zásadním problémem, jelikož při jiných aktivitách se tohle nestává.. jen při prohlížení webu (jak kterého ovšem např. při práci na Facebooku se to nestává a pokud ano tak velice zřídka) ale jak zapnu hru, nebo něco podobného.. začne to dělat jak smyslů zbavené, už si říkám jestli nemám koupit pořádnou chladící podložku. Jelikož se jedná o notebook.

Jen pro příklad: Zapnu notebook, hodinu pracuji, a pohodově... pak to začne, třeba pár vteřin to zlobí, pak dalších 10 minut klid.. nebo půl hodiny jakoby nic...

Předem díky ;)

Předmět Autor Datum
Tenhle typ grafiky velmi rád odcházel. Je spíš zázrak, že ti to vydrželo tak dlouho.
Wikan 22.08.2012 19:44
Wikan
No, vzhledem k tomu že se k tomu chovám slušně :) Jinak, asi bude vážně problém v přehřívání se, v…
LaParis 22.08.2012 19:52
LaParis
Bohužel, tohle odcházelo zcela náhodně. Vysoká teplota je vcelku pravděpodobná, zkontroluj jestli ne…
Wikan 22.08.2012 20:03
Wikan
Aktuální teplota je kolem těch 50 °C... takže proto se obraz asi netrhá. Ale jak zajdu trošku nahoru…
LaParis 22.08.2012 20:16
LaParis
Jinak, moc nechápu co se s tím děje.. například: Píšu něco na google (překladač) a vlnka nebo to ro…
LaParis 23.08.2012 13:10
LaParis
8xxx grafiky od nVidie se pekly, je to jen otázka času. Potom to jednou zapneš a uvidíš tohle jako k…
Potkan007 23.08.2012 13:18
Potkan007
Tak teďka už beru téměř jako jistotu chybu u CPU... jelikož sem ho dnes vyndal, pročistil, nasadil d…
LaParis 23.08.2012 14:29
LaParis
Tak problém je vyřešen. Došlo k vadné instalaci ovladačů GK (spíše zastaralejších) ačkoliv sem stah… poslední
LaParis 24.08.2012 16:16
LaParis

No,

vzhledem k tomu že se k tomu chovám slušně :) Jinak, asi bude vážně problém v přehřívání se, v době kdy mi tohle dělal byla v mém pokoji větší teplota, a tím pádem se hřál celý NTB.. teď mám chládek, a ani známka trhání (od doby co sem tohle napsal, ani trošku)...

Aktuální teplota je kolem těch 50 °C... takže proto se obraz asi netrhá. Ale jak zajdu trošku nahoru, tak to začne. No nic, hold koupit pořádnou chladící podložku, a nebo ... mohlo by pomoci to aby se systém nesoustředil na kvalitu pozadí, ale aby se zaměřil na vyvážený výkon GK ? říkám si jak předejít přehřívání do doby, než budu mít podložku :)

Jinak, moc nechápu co se s tím děje..

například: Píšu něco na google (překladač) a vlnka nebo to roztržení mi projede... ale začnu psát například na Facebooku a tohle se mi nestane... už hledám problém u procesoru, dneska sem ho vytáhl ze slotu, vyčistil, vložil zase do slotu a windows se už netrhá při načítání/vypínání... ale moc nevím, proč se mi to trhá u toho google například, a u jiných stránek ne...

Tak teďka už beru téměř jako jistotu chybu u CPU... jelikož sem ho dnes vyndal, pročistil, nasadil do slotu, pevně upevnil, a notebook je relativně hodně v klidu. Nyní je GPU na 55°C a grafika je v klidu. Tam je problém někde jinde. Teďka mě to nezlobí. Asi si k tomu večer sednu, znova vyjmu ze slotu a vyčistím pečlivěji. Byl tam i nedostatek chladící pasty.. tu sem tam vrátil, ale ještě budu muset trošku přidat.

Tak problém je vyřešen.

Došlo k vadné instalaci ovladačů GK (spíše zastaralejších) ačkoliv sem stahoval originální ovladače na můj OS od výrobce jak GK tak NB, tak se změna nekonala.

Až mě napadlo si stáhnout program SlimDrivers který detekoval "chybný" ovladač na GK + ovladače na PCI, a network od nVidia... jak sem to nainstaloval, tak se GK uklidnila, barvy sedí, a hry a jiné věci jdou v pohodě :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru