Avatar uživatele
masakrmen

Co mám dělat, když se k mému psovi seběhnou další psi…

Mám jorkšíra, na ostatní psi nikdy neštěká, ale když jdou kolem jiní psi a nejsou na vodítku, seběhnou se kolem mého psa (třeba že jen očuchávají) a ten začne být nervózní a začne štěkat. Jak se mám v takové chvíli zachovat? Má ho vzít do náruče nebo co?
Doplňuji:
Já vím že se chtějí seznámit on to bere celkem v pohodě když k němu přicházejí, ale jakmile ho začnou očuchávat, začne štěkat. Jinak děkuji za pomoc, až teda na tom004, jelikož mě jeho odpověď jako OBVYKLE vůbec nepomohla 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2 před 4690 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Ar

Není potřeba hned brát psa do náručí a „bránit ho“. On se musí naučit, že jsou i jiní psi. Spíš je potřeba aby se naučil nebát se jiných psů a nezačal na ně hned štěkat. Jako správný „pejskař“ by jste měl poznat z výrazu druhého psa jestli se jde jen „seznámit“ nebo chce zaútočit. Podle toho se pak i zachovat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

I psi se potřebují seznámit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

Mám taky jorkšíra a ten vrčí a štěká na všechny psy,na fenky ne,ty má rád.To že štěká,je známka že se bojí a nejlepší obrana je útok.Nechte ho ať se seznamuje,ale buďte ve střehu,může zaútočit a rvačka je tu.Pokud je to velký pes,tak ho raději odtáhnu pryč nebo ho vezmu do náruče a odcházím.Ten můj dokáže vyprovokovat každého.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Někdy neuškodí nechat pejska mezi jinými na volno. On totiž páníček na druhém konci vodítka poskytuje pejskovi jakousi jistotu, že může dělat na druhé psy ramena. Pejsek odepnutý z řemínku se najednou chová klidněji a má šanci se do smečky cizích psů v parku začlenit líp. Samozřejmě ale musí poslechnout na přivolání, ať ho pak nenaháníte hodinu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Georgo2010

Nejdůležitější je, jak již bylo řečeno výše, dovolit kontakt s dalšími pejskami a nedržet jej na vodítku stále u nohy (o to více se pak bude bát ostatních pejsků). Z chování (např. vrtěním ocásku) by jste měl poznat, jak „očuchávání“ dopadne – buď si budou hrát, nebo zaútočí. K velkým a bojovým plemenům bych se až na vzácné výjimky vůbec nepřibližoval (můžete také zpozorovat, v jakou dobu a na jakém místě je vysoká pravděpodobnost střetu – vyhněte se jim obloukem). Svého pejska popadněte do náruče v případě zaútočení. Pokud máte pejska navolno a nechcete, aby utíkal za jinými opodál, můžete odpoutat jeho pozornost aportováním jeho oblíbené hračky (míček, házecí disk nebo stačí i klacík, šiška).

Pro Butani: To by jste si troufl i na malou holčičku nebo starší paní, která nemá pejska na vodítku? Spíše bych to řešil hlasitým a rázným upozorněním. P.S.: A co když se jedná o toulavého psa?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek