Avatar uživatele
autacek

Táhne Vás to spíš vlevo, nebo vpravo?

foto: vlastní

Zajímavá 0 před 2266 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

V tomhle případě to znamená příkaz ke kolmému startu vzhůru. Jinak by to záleželo na které straně ulice hospůdka je.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
michalds

Politicky? Mírně napravo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Když jdu z oslavy, tak spíše cik-cak. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Politicky? Mírně nalevo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Kdybys mi tuto otázku položil před nějakým časem, odpověděl bych bez váhání, že kdyby levá ženská noha byly Vánoce a pravá Silvestr, tak mě to táhne na návštěvu mezi svátkama. ;) :D :D

Dnes mě to táhne spíš do lednice nebo do pelechu. :(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Politicky jistě mírně napravo. Především proto, že přiliš silná levice znamená prakticky ekonomický kolaps či stagnaci vývoje. Levice řeší v podstatě jen tato témata: „rozdáme se“, „luxus pro nejchudší“, „nandáme to boháčům“ … jsou to velmi populární témata do politického boje, ale vidíte sami že nevychází zrovna z ekonomické reality, levice spíš inklinuje k čistému populismu a stylu po nás potopa. Pravice je schopnější dělat i nepopulární, zato však logická a pro budoucnost výhodná rozhodnutí. Tento způsob smýšlení za roh, je mi rozhodně bližší, než myšlení lidí, kteří si nedohlédnou ani na špičku nosu. … toto rozdělení pravice levice však domnívám se dnes už neplatí. Řada stran které se označují za středové, středo pravicové či krajně pravicové, inklinují k populismu často silněji než jak jsme byli zvyklí u levice.

Toto rozdělení se ztrácí a popravdě pochybuji, že dnes vůbec ještě je platné. Dnes už má strany smysl rozdělovat jen podle toho zda realistickým programem oslovují spíš mladé vš vzdělané lidi (to snadno poznáte dle statistik voličských základen jednotlivých stran), nebo se velmi lacinými hesly zaměřují spíš na lidi s nižším vzděláním či na seniory kterým naslibují kdejakou hloupost aniž by vůbec řešili jak konkrétně by byli schopni ji zrealizovat, či je osloví nějakou tou lehce falešnou vlasteneckou rétorikou.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek