Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Téměř nefunkční NB po polití - domácí možnosti opravy?

ahojte,

přítulka si polila čajem booka, bohužel jsem u toho nebyl, ale díky mé zkušenosti věděla o nutnosti okamžitého vypnutí, což provedla, ovšem po vypnutí a vyjmutí baterie to nějak otřela a po pár minutách zas zapnula. Nevšimla si vody na power tlačítku, tak to utřela za chodu při zapínání. Book se rozsvítil, ale tím to skončilo - pak teprve zavolala mě - okamžitě zas vypla a odpojila adaptér a přijela ke mě.
Pár dní jsem to nechal vysychat, ale už to bylo asi zbytečný. Booka jsem rozebral, nenašel jsem žádné viditelné znečištění či následky zkratu apod. Booka jsem zas složil a funguje jako při prvním zapnutí u mě doma, tedy rozsvítí se diody, větrák se roztočí a to je vše - displej nic, klávesy nereagujou na nic, do biosu se nedostanu. Diody kolem power tlačítka střídavě bliká v cca 10s intervalech a vždy se při tom roztočí větrák.
Jsou nějaké možnosti opravy v domácích podmínkách nebo je to prostě na odpis či zkusit diagnostiku v servisu za nemalý obolos?

Díky za rady, je to její jediný book, který dost potřebuje, tak bych rád zkusil všechny možnosti.
Nezáholovaná data snad z HDD nějak dostanu, ten by poškozený být nemusel že?

Jedná se o starší Acer Aspire 6530G s W Vista.

Edit: notebook vykazuje stejné příznaky při jakémkoliv napájení (s/bez baterie či jen na baterii) při zapojení do sítě či na baterii si okamžitě sám zapne (jen diody) - nelze ani vypnout 5s power tlačidlem - takže mj. bude v prdeli i to tlačítko.

Díky.

Předmět Autor Datum
odpoj power tlacitko, odpoj klavesnicu, odpoj disk+mechaniku, vyber aj vsetky karty (wifi apod), vyb…
MM.. 27.05.2012 15:13
MM..
díky, to bude oříšek - prakticky jsi tu diagnostiku ze servisu převedl na mě :D nuž, tím se snad ned…
Boeing 27.05.2012 18:46
Boeing
Voda je prevít. V súčiastkovej základni notebookov sa masívne užívajú BGA chipy BGA_packages. Medzi…
Joseph 27.05.2012 19:02
Joseph
medzera je tam aspon pol mm a mohol by to vyfukat stlacenym vzduchom. Nic ine sa s tym neda robit (z…
MM.. 27.05.2012 19:04
MM..
zkusit zaslat na diagnostiku tel 603538590
Vlk Olomouc 13.06.2012 23:04
Vlk Olomouc
Reklama? Navíc už to asi bude mít vyřešené. poslední
Cat 13.06.2012 23:15
Cat

odpoj power tlacitko, odpoj klavesnicu, odpoj disk+mechaniku, vyber aj vsetky karty (wifi apod), vyber aj baterku, a tak jak pisem to skus zapnut (na nabijacku samozrejme) power tlacitko nasimuluj pinzetou. Nejaka zmena? Ak nie skus aj vybrat vsetky RAM, nejaka zmena? Skus RAM po jednej. Podla mna to moze byt nieco s RAM, ocistil by som kontakty socketu aj modulu stetcom namocenym v isopropyle.

Voda je prevít.
V súčiastkovej základni notebookov sa masívne užívajú BGA chipy BGA_packages. Medzi plošným spojom a chipom je medzera cca neco v desetinách milimetru a obrovské množstvo kontaktov v kontaktnom poli.

Ak voda zateče tam, nedostaneš ju odtiaľ, je to vlastnosť vody, kapilarita. Nevratne spôsobí oxidáciu. Jediná pomoc je tkz. Reballing . Napr. Reballing_With Low Cost/HomeMade Equipement

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru