Avatar uživatele
franku

Co mám dělat,když se bojím zubaře?

Doplňuji:
Já tam chodím celkem pravidelně a vím co mě čeká,ale to nepomůže.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, tom004, SajmonModer před 4805 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

Najít si nějakýho dobrýho a ochotnýho, kterej bude váš strach chápat a vysvětlí vám, co a jak bude dělat a co to bude obnášet. Ideální je, když vám třeba i před vrtáním píchne umrtvovačku (to fakt většinou skoro nebolí) a víte to, takže nemusíte před návštěvou mít strach z bolesti…
A i když se to těžko dělá, doporučuju chodit aspoň trošku pravidelně. Mám tentýž problém, taky se zubařky bojím a podvědomě návštěvu odkládám, jak jen to jde… a moje doktorka mi říká „já vím, že sem chodíte hrozně nerada, ale když už se nedokážete odhodlat každý půlrok, choďte aspoň jednou ročně“ :o) a má pravdu – jednou jsem šla po třech letech a ten kaz, co mi vrtala, musel podle bolesti vést až do palce u nohy :o) kdežto jindy o tom skoro nevím.
Ale pozor na to, někteří zubaři prý pacienty vyřazují, když nechodí na pravidelný prohlídky. A noví (natožpak dobří a hodní) se teď shání docela blbě… takže pokud dobrýho zubaře najdete, tak se ho držte a choďte poctivě, nebo by vás mohl pustit.
Jestli se bojíte objednat sám a neodhodláte se k tomu, domluvte se s někým blízkým, ať vás objednává on bez vašeho vědomí. Když vám řekne, že za týden jdete k zubaři, tak tam už prostě půjdete :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
SajmonModer

Taky mám stejný problém, proto jsem už min. 2 roky nebyl u zubaře.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tom004

Jsou jen dvě možnosti. Být takový trotl jako já, a přijít o dva zuby,protože tam stejně nakonec půjdete. A nebo tam jít hned a mít klid a zuby. Od zubaře člověka zachrání pouze návštěva u toho nahoře. Zuby už potom sice nebolí,ale pobyt se protáhne asi na věčnost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
oskar

Čím víc to budete odkládat tak se Vám to bude více komplikovat a jednou tam stejně budete muset jít.Hezký den…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Zamyslet se nad tím co je lepší ta bolest nebo strach,co je snžší překonat a rozhodnout se.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Já se taky bála zubaře,protože moje dětská zubařka byla nervozní alkoholička a bylo to na ní znát.
Ale z vlastní zkušenosti poradím-chod´te na pravidelné prohlídky po půl roce a není se čeho bát.
Můj mladej doma taky trpěl,protože ze zubaře má přímo panickou hrůzu po dřívější zkušenosti,ale po pár návštěvách zubní pohotovosti se konečně odhodlal a má klid a ani se už nebojí.On byl problém toho zubaře najít,protože nikde nové pacienty nebrali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
AlicaN

Moj zubar dava dcere polku tabletky. Neviem presne ako sa vola , ale ked poprosite Vaseho zubara , mal by vediet co Vam dat. Alebo skuste k mojmu. Moja dcera je u zubara bohuzial panicka, pretoze nemame dobru skusenost s predoslym zubarom. My chodime cela rodina k MDDr.Chaloupkovi. / www.cool-look.cz /

před 3811 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek