Avatar uživatele
ivosek2

Těží se někde v Praze nerostné suroviny a pěstuje se tam něco významného?

si myslíte že jste vtipný? -_-

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, ratava před 2894 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Chválihodná je skutečnost, že se v Praze daří chovu včelstev a med ze zdejších luhů a hájů je velmi kvalitní.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ratava

Mnozí mají v povědomí zbraslavský lom. O něm a jiných nerostných surovinách v Praze od počátků do teď si můžete přečíst třeba tady http://www.mo­net.cz/atlas/kap20­.htm (http://www.mo­net.cz/atlas/de­fault.htm).

Kromě jiného má Praha i své vinice, okrajové části města mají spoustu polí. Mimo řepky se na nich nejčastěji pěstuje pšenice a ječmen. Známý je taky Výzkumný ústav rostlinné výroby v Ruzyni a jeho políčka. Sice se na nich nic extra významného nepěstuje (co do druhu složení), ale tak nějak trochu jsou významné jejich objevy… (https://www.vur­v.cz/index.php?p=in­dex&site=insti­tuce)

Kupodivu jsou v Praze stále populární i zahradní osady. Myslím, že kdyby se sečetly osázené plochy, nebylo by to malé číslo… z těch zaniklých zůstalo po různu všudě spousta ovocných stromů a keřů (např. moruše, mišpule…jinak je v Praze přemirabelkováno)… za pár dní začne samosběr jahod z místních plantáží…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

V lékárnách se těží suroviny pro pervitin, extázi a jiné, v okrajových částech Prahy se místy pěstuje konopě indická. Jinak si dobře žijí ze zbytku republiky.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek