Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Třípolohový přepínač benzín/LPG

Zdravím, pořídil jsem si ojeté auto s už instalovaným LPG (systém BRC), auto Opel Vectra B 1.6 16V. Uvnitř je třípolohový přepínač benzín a LPG (benzín dole, LPG nahoře), ale zajímalo by mě, k čemu je střední poloha přepínače. Je to automatické přepínání mezi benzínem a LPG? Doteď jsem přepínal ručně, třeba na křižovatce, tak by mě zajímalo, jestli ta střední poloha je ta, co přepíná automaticky, bojím se to tak přepnout, když nevím k čemu to je.

Prosím jenom o seriózní odpovědi, něco typu jak se můžu ptát na tak jesnoduchou věc nebo že jsem id..ot si prosím nechte pro sebe, jsem amatér.

Díky

Předmět Autor Datum
Tento přepínač je zapojen různě. U karburátorových aut znamenala mezipoloha vypnutá obě paliva. U st…
Martin79 10.02.2012 20:36
Martin79
takže mám radši přepínat ručně?
Apu Nahasapeemapetil 10.02.2012 21:00
Apu Nahasapeemapetil
Tak to nekdy proste prubni - co se muze stat? Bud to chcipne, protoze je to poloha 0 (to bylo u karb…
bahno 10.02.2012 22:06
bahno
Je potřeba to přepnout na plyn a startovat. Pokud vůz bude startovat na benzín, musí se potom sám př…
Martin79 11.02.2012 12:52
Martin79
Tohle jsem měl taky a na střední poloze nic nebylo a automaticé přepínání ani náhodou.Co se zaplo to… poslední
Des 12.02.2012 01:59
Des

Tento přepínač je zapojen různě. U karburátorových aut znamenala mezipoloha vypnutá obě paliva. U stříkaček většinou v mezipoloze funguje plyn, někdy to funguje tak, že v mezipoloze vůz startuje na plyn i studený motor. Je to opravdu různé.
Většina lidí mezipolohu nepoužívá.

Tak to nekdy proste prubni - co se muze stat? Bud to chcipne, protoze je to poloha 0 (to bylo u karburatoru, protoze karbec ma v komore trochu paliva, tak se nastartovalo na benzin, pak se vypnul privod benzinu a kdyz to zaclo chcipat, protoze v karburatoru doslo palivo tak se preplo na plyn. Kdyby clovek prepnul hned, tak to uchcal, protoze motor dostal 2x palivo), nebo to bude startovat na plyn, coz se tomu v tomhle mrazu chtit nebude, nebo to bude automatika a mas po starostech. Pokud to nebudes zkouset zrovna kdyz vezes manzelku do porodnice bude vsechno OK, nejhorsi varianta ze to 2 hodiny nepujde nastartovat kvuli tomu uchcani.

Je potřeba to přepnout na plyn a startovat. Pokud vůz bude startovat na benzín, musí se potom sám přepnout zpátky. Všechny tyto adaptéry umí benzostart, někdy startují na benzín i horký motor a poté okamžitě přepnou.
Ty auto neuchčiješ, nemáš karbec. Maximálně ti zamrzne reduktor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru