Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem U koho nechat opravit utržený mikrospínač z ThinkPad Tabletu?

Zdravím,
nemáte někdo v záloze nějakého Pražáka, nejlépe na východ od Vltavy, který by byl schopný připájet za láhev něčeho dobrého podle domluvy mikrospínač zapínání první generace ThinkPad Tabletu? 3 měsíce po záruce se odlepil od desky (neni silou vytržený, ale dlouhodobým namáháním upadnul, deska i spínač jsou nepoškozené). Mikrospínač má šířku necelé tři milimetry, zhruba polovinu šířky zabírají celkem 3 kontakty, které je nutné přidělat k desce tabletu a já nemám tak drobnou techniku.
Největší sranda je, že se tablet neodvažuju vypnout. Tlačítko je nefunkční, tablet jde teď používat tak, že se probudí zapojením nabíječky a uspí sám od sebe. Jenže když ho vypnu, tak už ho bez tlačítka nenastartuju.
K téhle cestě mě vede cenová politika výrobce. Psal jsem servisu, prý není problém součástku vyměnit za cenu 1895 Kč včetně práce. Jinak řečeno náklady na opravu v řádech korun a zbytek zisk.

Pro představu to vypadá takhle:
Fixing the Power Button on a Lenovo ThinkPad Tablet (Android)

Předmět Autor Datum
A jaku mas pajkovacku? Toto musi ist napajkovat akymkolvek kolikom, tie kontakty su dost velke podla…
MM.. 15.05.2013 22:43
MM..
Mám trafopájku z tátova mládí a pájecí pero bez regulace v katastrofálním stavu. Asi to zkusím jak p…
Potkan007 16.05.2013 06:11
Potkan007
Nemám co ztratit, můžu jenom získat. - Můžeš. Trafopájkou skoro jistě, mikropájka bez regulace je ta…
Karel_ 16.05.2013 08:07
Karel_
S tym perom bez regulace ak to nahrejes len kratko tak by to slo. Ale nesmies to pero tam prikladat… poslední
MM.. 16.05.2013 10:14
MM..

A jaku mas pajkovacku? Toto musi ist napajkovat akymkolvek kolikom, tie kontakty su dost velke podla toho videa (ak tam je 1.25mm roztec tak to je polovica DIL a DIL sa da pajkovat aj s trafopajkou :D) Samozrejme ten spinac trafopajkou asi neurobis to bz si ponicil ale akakolvek normalna pajkovacka nemoze byt problem. Aj ked nahrejes kontakty dve naraz nic sa nedeje, ak tam pajka spoji kontakty tak ich oddelis cimkolvek v nahriatom stave prejdes medzi kontaktami tenkym sparatkom apod a pajka sa rozdeli apod.

S tym perom bez regulace ak to nahrejes len kratko tak by to slo. Ale nesmies to pero tam prikladat dlho. Pajkovacky bez regulacie su uplne na p***, ked chces niekedy nieco pajkovat kup si nieco s regulaciou pre buducnost, hoc aj najlacnejsie z conradu, regulacia je uplne snad takmer nutnost (ja som tiez velmi davno bol hrdina ze som mal v D byte len kolik bez regulacie ale to som po nejakom case proste musel vyhodit to sa nedalo s tym robit nic furt to spalilo kalafunu a ten cin potom je jak keby sa isiel drvit). Ale na to co chces by to mohlo klapnut len to tam nedrz dlho, max sekundu.
P.S. ale ak osom pisal aj pre buducnost pre seba kup si neco s regulaciou. Nehnije to budes to mat cely zivot :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru