Avatar uživatele
anonym

U paměťové karty Micro SDHC píšou, že data zůstanou uložená bez napájení až 10 let? Takže to je u jednorázového uložení?

Prostě jednou tam uložím data třeba fotky a pak, když kartu někam správně uložím, tak třeba za 9 let by měla spolehnivě fungovat?

Pokud bych kartu používal jak HDD, tak vydrží průměrně jak dlouho? Ovlivní to i class třída? Tam jsem zjistil, že je rozdíl pouze v rychlostech zápisu na kartu. To však ovlivňuje i životnost karty?

Zajímavá 0 před 2708 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

10 let je přehnaně optimistické tvrzení. Mě data na kartě umřela po necelých 3 letech. Rozhodně bych kartu k dlouhodobé archivaci nepoužívala.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rohlik

Class opravdu urcuje jen rychlost zapisu/cteni a nema vliv na zivotnost dat.
Karta, flashka ci SSD hardisk pracuji na podobnem principu a maji ruznou (dle kvality a technologie) zivotnost, ktera se urcuje v poctu zapisu na kartu. Tohle cislo obvykle nikde na obalu vyrobku nenajdeme, jelikoz pro bezneho uzivatele je nepotrebne.
Tyhle zarizeni se berou jako spotrebni elektronika a tudiz nikdo nepredpoklada, ze vydrzi spoustu let pri aktivnim pouzivani.
Jinak receno, rychlost zapisu neovlivnuje zivotnost karty, ale diky tomu ze bude rychlejsi ji pravdepodobne lidi budou casteji pouzivat a tudiz si rychleji „vypotrebujes“ pocet zapisu na danou kartu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet