Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UPC na druhém PC

Mám připojený PC na UPC Internet přes ethernetový adaptér pro rozvod PC sítě a Internetu po elektrické síti (Well PTI-3014). Chtěl bych teď přijímat internet i na druhém PC. Bude to fungovat, když si přikoupím další adaptér, nebo budu muset mít nějaký switch?

Předmět Autor Datum
router
touchwood 08.12.2007 11:17
touchwood
Chtěl bych se vyhnout kabeláži. WiFi router by asi samozřejmě šel, ale znamenalo by to zase navíc PC…
sikin 13.12.2007 04:34
sikin
Mám taky UPeCE,sice ne po elektrice,ale bez routeru bych víc jak jeden komp nepřipojil,máš povolenou…
kmochna 13.12.2007 07:03
kmochna
vsak to bude fungovat po te el. siti dal, muze k tomu pridat dalsi adapeter a bude to fungovat jako…
JR_Ewing 13.12.2007 08:29
JR_Ewing
Kdokoliv na stejné fázi? I soused z opačného konce ulice? Jinak se mi nechce věřit, že by ta komunik…
Moas 13.12.2007 09:06
Moas
Ne, sifrovana neni, ty zarizeni se totiz mohou dokupovat a pridavat do uz fungujici infrastruktury j…
JR_Ewing 13.12.2007 11:28
JR_Ewing
to trafo to vim, ted jeste premyslim, jestli to projde treba pres jistic a proudovy chranic ven z by…
Moas 13.12.2007 12:15
Moas
V dokumentaci k WELL PTI-3014 se píše, že: "O zabezpečení přenášených dat se stará kvalitní šifrován… poslední
sikin 13.12.2007 12:37
sikin

vsak to bude fungovat po te el. siti dal, muze k tomu pridat dalsi adapeter a bude to fungovat jako switch, jen musis mezi modem a sit pichnout router, jinak vic jak jeden pocitac na internet nedostanes. Jinak co se tyce site po zasuvkach, tak by mi asi vadilo, ze kdokoli na stejne fazi muze videt veskery muj provoz.

Ne, sifrovana neni, ty zarizeni se totiz mohou dokupovat a pridavat do uz fungujici infrastruktury jen zapojenim do zasuvky, zadna konfigurace sifrovani. Take jsou kompatibilni zarizeni ruznych vyrobcu ( diky norme ). Odposlech samozrejme do urcite vzdalenosti ( neco kolem 30 metru ) a pres trafo to take neprojde.

to trafo to vim, ted jeste premyslim, jestli to projde treba pres jistic a proudovy chranic ven z bytu? Teoreticky ano, vodic jako vodic, ale mozna maji tyhle jistici prostredky vyrazne tlumici ucinky?

K tomu sifrovani - bylo by mozne na pocitace takto propojene nainstalovat nejaky sifrovaci software, ktery by komunikaci ucinil necitelnou? Predpokladam, ze takove moznosti existuji.

O ethernetu pres zasuvku jsem v minulosti trochu uvazoval, ale to uz je davno, tak by me zajimalo, jak technologie pokrocila. Ale to bylo v dobe, kdy spolu jeste zarizeni ruznych vyrobcu kompatibilni nebyly (tezko rict, jestli je soucasny stav tedy lepsi).

V dokumentaci k WELL PTI-3014 se píše, že: "O zabezpečení přenášených dat se stará kvalitní šifrování 56-bit DES. U přenosu multimediálních souborů (VoIP, video, zvuk) oceníte integrovanou prioritizaci paketů (QoS)." Takže by se zabezpečením neměl být problém. Stejně jsem ale nepochopil, kam bych měl umístit ten router. Teď mi jde signál z modemu do adaptéru a přes 230V síť do druhého adaptéru a z něj pak do síťovky PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru