Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB Wifi adaptér a výkonná anténa?

Ahoj, zajímalo by mě, zda je možné k USB wifi adaptéru, který má konektor na anténu připojit například panelovou anténu, nebo nějakou jinou, ale silnější, než jsou ty běžně používané malé anténky.

Pokud kabel z antény sedí na konektor k usb adaptéru a oba přístroje pracují na stejném pásmu, tak by to teoreticky mělo fungovat, nebo ne?

Předmět Autor Datum
Věda o šíření elektromagnetických vln není nepodogná generování náhodných čísel a tedy téměř neuchop…
Siena 13.01.2014 02:09
Siena
možné to je , ale zapředpokladu, že nepřekročíš vyzářený výkon který je limitována. blíže viz ctu.cz
paul 13.01.2014 08:17
paul
Jo, jo, o tom už jsem někde slyšela. Tyto limity překračují většinou některé po domácku vyráběné ant…
Šivana 13.01.2014 16:34
Šivana
Pride na tom tak, ze ta niekto naboznuje. CTU nechodi po bytoch a nemeria, kto ma ake wifi, a ci pre…
KiloViktor 13.01.2014 16:45
KiloViktor
ono je to tak, že ty kratičké antény mají kolem 2dBm a s tím se počítá při nastavení vysílací úrovně…
paul 13.01.2014 16:58
paul
Nevěřím, že by se KiloViktor nezmínil o rušení všeho ostatního samotnými klienty. Zkusím to říct "la… poslední
albru123 13.01.2014 17:18
albru123

Věda o šíření elektromagnetických vln není nepodogná generování náhodných čísel a tedy téměř neuchopitelná. Díky záhadným odrazům, všelijakým vlnovodům a interakcím, lze ideální příjem naléz na tak nesmyslných místech jako je zadní část záchodové mísy. Tedy experimentování s příjmem je naprosto nezorané pole. Zkus a uvidíš. Některé veličiny však nutno respektovat: např.: naladění antény na vlnovou délku signálu. Zkus a uvidíš není co zkazit.

Jo, jo, o tom už jsem někde slyšela. Tyto limity překračují většinou některé po domácku vyráběné antény. Já bych si nějakou koupila v obchodě, a tam by to mělo být nejspíše podle předpisu.
Nemám v plánu si něco takto vyrábět, ale i tak by mě zajímalo, jak na to, že má někdo takovou "nelegální" anténu ČTU příjde. Nejspíš podle rušení v okolí, ale i tak, když to má někdo v bytě? Dá se vypátrat konkrétní bod, kde se takový rušič nachází?
Znovu upozornuji, nemám to v plánu, jen jsem zvědavá.

Pride na tom tak, ze ta niekto naboznuje. CTU nechodi po bytoch a nemeria, kto ma ake wifi, a ci prekracuje, alebo neprekracuje. Dokonca to nesleduje ani lietadlami, ktore by kruzili nad mestom a merali kto prekracuje. To, ze ta niekto nabonzuje je celkom realna vec, ked mu nebude chodit jeho wifi tak ako by malo.

ono je to tak, že ty kratičké antény mají kolem 2dBm a s tím se počítá při nastavení vysílací úrovně. Jelikož tyhle USB prdítka ničím takovým pro uživatele nedisponují, připojíš anténu z obchodu 8dBm a překračuješ limit o 6dBm. S domácí výrobou to nemánic společného, jedině to že na koleně dobrou anténu vzrobit nejde, nejsi-li fanda vybaven měřící technikou.

Nevěřím, že by se KiloViktor nezmínil o rušení všeho ostatního samotnými klienty. Zkusím to říct "laicky" vlastními slovy. Čím vyšší výkon ta tvoje anténa bude mít, tím taky bude více rušit okolní sítě a další klienty. Pokud tě to zajímá, zkus počíst ... ohledně klientů ti to moc nepomůže, ale nastíní ti to problémy Wifi jako takové.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru