Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu - oddíl z linuxem nejde odstranit

Dobrý sen přeji, mám problém kdysi sem měl win+lin v dual bootu, ale jsem asi jsem uděl chybu někde, teď maám pořád oddíl z linuxem ktery mi zabibíra +-20gb a nejde odstranit nijak. Reinstal se mi moc nechce. Podotykam že u startu mi najede jen win ubuntu se neukaže
Zmena predmetu, pôvodne: Ubuntu
Zmena kategórie, pôvodne: Softvér (los)

Předmět Autor Datum
Google: windows linux ubuntu odstranit -první odkaz pokud bys chtěl Ubuntu nadále používat, zkus Eas…
nononot 02.03.2012 11:56
nononot
jistě to sem taky četl, samozzřejmě sem hledal, ale dotaz je jiný
pepa1234 02.03.2012 14:27
pepa1234
Naformatovat.
blue5 02.03.2012 14:28
blue5
Ale v tom prvním odkazu je postup, jak se zbavíš linuxového oddílu: Odstranění linuxových oddílů P…
nononot 02.03.2012 14:32
nononot
děkuji poslední
pepa1234 02.03.2012 15:50
pepa1234

Ale v tom prvním odkazu je postup, jak se zbavíš linuxového oddílu:

Odstranění linuxových oddílů

Pomocí LiveCD Ubuntu

Zaveďte systém z LiveCD Ubuntu, zvolte češtinu a vyberte 1. možnost - "Vyzkoušet Ubuntu bez jakýkoliv změn na vašem počítači" (starší vydání mají tuto volbu pojmenovanou jako "Spustit nebo nainstalovat Ubuntu").

Počkejte, než se systém spustí. Na novějších verzích Ubuntu se Gparted nevešel na spustitelné CD, takže spusťte Centrum softwaru a doinstalujte si program GParted, pak jej spusťte. (Na starších verzích (do 9.04) jej spustíte přímo přes Systém → Správa → GParted.)

Váš disk může například obsahovat dva linuxové oddíly ("/" a swap, s typem souborového systému ext3 a linux-swap) a jeden nebo více windows oddílů (s typem souborového systému ntfs nebo fat32).

Odstraňte linuxové oddíly a přes vzniklé místo rozšiřte Windows oddíl. Aby se uplatnily změny, klikněte na tlačítkou "Použít". Tento proces může trvat i několik desítek minut.

Pomocí LiveCD GParted

Postup je analogický jako výše, s tím rozdílem, že použijete speciální distribuci GParted, která obsahuje pouze tento nástroj a slouží výhradně k dělení disků. Stáhnout obraz tohoto CD a dozvědět se více informací o něm můžete na stránkách livecd.php

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru