Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ubuntu 12.10 a USB modem Huawei E3131 od T-mobile

Ptám se samozřejmě i na podpoře ubuntu, ale zatím to tam je bez reakce.
Neprovozujete někdo mobilní internet od T-mobile s modemem "za korunu" na systému s Ubuntu? Jde mi o to, jestli dodávaný modem Huawei E3131 funguje korektně v Ubuntu 12.10 (netbook AO 756). Na wiki ubuntu jsem konkrétní model modemu nenašel, vyšší E372 a E398 (které T-mobile také poskytuje, ale jsou cenově jinde) podle wiki fungují. Zapůjčený mám ZTE MF190, ten šlape bez problémů. V T-mobile mi tvrdí, že je to ok, ale já mám s těmito informacemi trochu nejisté zkušenosti..
Co jsem našel na nějakých španělských a italských stránkách, tak v ubuntu 10.04 se doinstalovává usb-modeswitch, který už je u 12.10 obsažený v jádře, jinak jsem nenarazil prakticky na žádné info o tomto modemu. Usuzuji, že by to mělo být skutečeně bez problémů, protože jsem nenarazil ani na žádný brekot... ale jestli ho někdo používáte, tak prosím písněte. :-)

Předmět Autor Datum
pomoci modeswitch ho musis prepnout z usb flash na modem, z hlavy ti to ted nereknu jak, treba ti to… poslední
ms-fiala 12.03.2013 11:22
ms-fiala

pomoci modeswitch ho musis prepnout z usb flash na modem, z hlavy ti to ted nereknu jak, treba ti to sem nekdo vypise, nebo v terminalu si zadej: lsusb ve vypisu najdi id toho modemu a podle nej pak najdes navod

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru